HABER MERKEZİ - 14 yaşındaki Beyza Günay, Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk kitabı `Worner Büyücüleri`ile basının karşısına çıktı.

Türkiye’nin en genç roman yazarlarından olan Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Beyza Günay, Muğla’nın Marmaris ilçesinde ilk kitabı “Worner Büyücüleri” ile basının karşısına çıktı.Marmaris’te eğitim gören Türkiye’nin en genç roman yazarlarından Rana Demiriz’in ardından genç bir kalem daha kitap yazdı. Marmaris’in en genç ikinci roman yazarı olan 14 yaşındaki Beyza Günay’ın Temmuz ayında basılan `Worner Büyücüleri` isimli romanının tanıtımı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde imza töreni düzenlendi. Törene Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Ufuk Koleji Müdürü Talat Türker ve Beyza’nın ailesi katıldı.Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris’in genç yazar yetiştirmesinin eğitim adına gurur verici olduğunu belirterek, bu anlamda kitap okumanın önemine değindi.Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde eğitimini sürdüren Günay ise, 12 yaşında roman yazmaya başladığını söyledi. Kitap yazmaya nasıl karar verdiğini anlatan Günay, “İlkokul dönemimde kitap okumaya pek yatkın değildim. İlerleyen dönemde kitap okumaya alıştım ve yazarlık yeteneğim ortaya çıktı. Ben de bu yeteneğimi göstermem gerektiğine inanarak ilk kitabımı yazdım. Ailemden çok büyük destek aldım” şeklinde konuştu.

İlk romanının tanıtımın ardından Beyza Günay, gazetecilere imzalı kitabını hediye etti. “Worner Büyüceleri” isimli romanda bir gezegende mahsur kalan anne-kızın mücadelesini anlatılan genç yazar, şu sıralar ikinci kitabı üzerinde çalışıyor.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
29.09.2013 13:23:15 1168 0

Tarih: 29.09.2013 13:23
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00