Tarih: 24.09.2021 14:57

13 YAŞINDAKİ MİNİK CEMRE KALP NAKLİ OLMAYI BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Manisa Gördesliler Dernek Başkanı Uğur Çağlayan organ bağışına dikkat çekti. Başkan Çağlayan “Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ bağış oranı artırılmalı. Bu konuda bilinç çok önemli. Toplumda farkındalık yaratma adına herkese sorumluluk düşüyor” şeklinde konuştu.

Manisa Gördesliler Dernek Başkanı Uğur Çağlayan Manisa Gördesliler Dernek üyesi Yunus Yılmaz’ın 13 yaşındaki kızı Cemre Yılmaz’ın kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle yapay kalp destek cihazı takıldığını ve kalp nakli için sıra beklediğini söyledi.

İzmir Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’de tedavisi devam eden minik Cemre ve tüm organ nakli bekleyen hastalar için Başkan Uğur Çağlayan organ bağışı çağrısında bulundu. Manisa Gördesliler Dernek Başkanı Uğur Çağlayan şöyle dedi;

“Manisa Gördesliler Dernek üyemiz Yunus Yılmaz’ın 13 yaşındaki kızı Cemre Yılmaz kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kalp nakli bekliyor. Cemre yapay kalp destek cihazı ile yaşamına devam ediyor. Minik Cemre için henüz uygun kalp bulunamadı. Toplum olarak organ bağışı konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. Beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ bağış oranı arttırmalıyız. Hasta olarak organ bağışı bekleyen vatandaşlarımıza bağış yaparak sağlığına kavuşmalarını sağlamalıyız . Tüm dernek üyelerimizi ve vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —