Manisa’nın Tilki Süleymaniye köyünde yaşayan 13 kişilik aile, 4 yıldır evlerinde elektrik olmadığı için mum ışığında hayatlarını sürdürüyor. 

Tilki Süleymaniye köyünde yaşayan fabrika işçisi Hikmet Karasu, eşi, annesi ve 10 çocuğu ile birlikte yaşadığı eve 4 yıldır elektrik bağlanmamasından yakındı. Çocuklarından 5’i öğrenim gören Hikmet Karasu,

“Bu arsayı aldıktan sonra muhtara sordum ev yapmak için. Muhtar ise yapılabileceğini, hiçbir sorunun çıkmayacağını söyledi. Bende evi yaptım. Eve geçtikten sonra muhtar İl Özel İdare’den görevliler getirdi. 3 bin lira ceza yazıldı. Daha sonra muhtar ile tartıştık, ardından muhtar ile barıştık. Ve yanında tarla işlerinde 4 ay çalıştım. Muhtara elektriği çekeceğimi söyledim.

Muhtar da elektriği çekebileceğimi, imzalı bir kağıt verip aboneliğimi alacağımı söyledi. Toplamda 18 bin lira bu iş için harcadım. Elektrik için saati bağlattım ama muhtarda bu sefer imzalı bir kağıt vermedi. Bu süreçte 7 bin lira ve 3 bin lira ceza yedim. Bu yüzden mahkemeye çıktım. Sayaç bağlattığım için iki ayrı cezadan beraatıma karar verildi. Buna rağmen elektriğimi alamıyorum” dedi.

Karasu, İl Özel İdare’nin evinin plan ve projesini kabul etmediğini ve bu yüzden oturma ruhsatı alamadığını da söyledi.

4 yıldan beri elektrik kullanamadığını ifade eden Karasu, “Bu evde toplamda 13 kişi yaşıyoruz. 5 çocuğum öğrenim görüyor. Karanlıkta mum ışığında çalışıyor. Öğretmenler her zaman çocuklara neden ders yapamıyorsunuz diye soruyorlar. Ne yapalım elektrik yok. Bu elektriği niye bağlatamıyorum. Mahkemede haklı bulundum. Bunu yetkililere söylüyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Siz bana yardım edin. Yaşlı bir annem, karım ve çocuklarım var. Karanlıkta ne yapacağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

Yusuf ve Azat kardeşler ise, karnelerini aldıklarını fakat birçok zayıflarının olduğunu söylediler. İki kardeş, elektriğin olmadığı evde mum ışığında çalıştıklarını dile getirdiler. 
Elektrik olmadığı için çocuklarının birçok gereksinimlerini karşılayamadığını belirten anne Levzer Karasu, buzdolabında yiyecek saklayamadıklarını, yiyeceklerin çoğunu yemeden çöpe attıklarını ifade etti.

Köy Muhtarı Ahmet Uysal ise, Hikmet Karasu’nun evinin tarım alanı bölgesine yapıldığını ve oturma ruhsatı verilmediğini belirterek, bu yüzden TEDAŞ’ın elektriği bağlamadığını dile getirdi.



Manisa’da kamyonetin çarptığı bisikletli öldü

Evinin bahçesinde ağaç kesmeye çalışan adam feci şekilde can verdi

Yıldırım düşen 50 yaşındaki ağaç ortadan ikiye bölündü

İzmir’de hareketli anlar: Rehine operasyonu

O saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Fuarı kana bulayacaktı

Damadın eniştesinden ilginç düğün hediyesi

METUNATION takımı TEKNOFEST’te Türkiye 1’incisi oldu

Kask ve kaldırım denetiminde 1,7 milyon lira ceza

Manisa’da öğrencilere kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi

Son ankette büyük sürpriz! Tahminler altüst oldu...

Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 29.01.2014 13:12:36 652 0

Tarih: 29.01.2014 13:12 Güncelleme: 29.01.2014 13:12
Haberi Sesli Oku
16.09.2025 18:47:00