MANİSA - Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, son 10 günde, 12 çocuğu evlat edindirmek üzere koruyucu ailelerin yanına yerleştirdi. 
Manisa’da, aile içi şiddet, ekonomik durumun yetersizliği, istismar gibi sebeplerle devlet tarafından koruma altına alınan çocukların bakımını üstlenen koruyucu ailelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Titizlikle çalışan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de, yaptığı çalışmalarla son 10 günde, devlet tarafından koruma altından bulunan 12 çocuğu koruyucu ailelerin yanına yerleştirdi. Müdürlük, bugüne kadar ise toplam 64 çocuğu koruyucu aileye kavuşturdu. 
“15 ÇOCUK KALDI”
Yurt ve çocuk evlerinde kalan çocuklara, koruyucu aileliği özendirdiklerini anlatan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, yurt ve çocuk evlerinde toplamda 15 çocuğun kaldığını açıkladı. Konan, "2012 Şubat ayı itibariyle, 14 çocuğu evlat edindirmek üzere koruyucu ailelere vermiştik. 2013’te ise toplamda koruyucu aileden faydalanan çocuk sayımız 52 idi. Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşması için sürekli faaliyetler yaptık. Şuanda yurt ve çocuk evinde toplamda 15 çocuğumuz kaldı. En kısa sürede bu çocukları da koruyucu ailelerden faydalandıracağız” şeklinde konuştu. 
Çocukların teslim edildiği aileler üzerinde titizlikle çeşitli araştırmalar yaptıklarını aktaran Murat Konan, şu açıklamalarda bulundu: "Şuan da 30 aile evlat edinmek üzere sırada bekliyor ve işlemleri devam ediyor. Ayrıca çocuk verdiğimiz aileler deneme sürecinden geçiliyor. Çocuğunda görüşü alınıyor. Çocukta aileyle uyumlu olduğu zaman ve olumlu baktığı zaman çocuğu ailenin yanına veriyoruz. Çocukların sağlıklı gelişebilmesi için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Bu nedenle çocukların aile ortamına verilmesine özen gösteriyoruz.”



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.11.2014 09:07:28 906 0
Tarih: 12.11.2014 09:07 Güncelleme: 12.11.2014 09:07
Haberi Sesli Oku