Anahtar Kelimeler: Salihli . Güreşleri Festivali yapıldı

10. Salihli Deve Güreşleri Festivali yapıldı
Salihli ilçesinde düzenlenen 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali, çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişinin katılımıyla panayır havasında geçti. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 120 güreşçi deve kıran kırana mücadele etti.
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda himayesinde Yılmaz Mahallesi yolu üzerindeki alanda düzenlenen deve güreşlerini ücretsiz izleyen vatandaşlar, güzel havanın da etkisiyle hem aileleriyle birlikte piknik yaptı hem de nefes kesen güreşleri izledi. Festivalde Belediye Başkanı Zeki Kayda, seyircilere festival için özel olarak hazırlanan ve Yörük kültürünün bir geleneği olan sarıklardan dağıttı. Salihli’de geleneksel hale getirdikleri deve güreşlerinin büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Kayda, sosyal projelere her zaman destek olan Salihli Belediyesi tarafından bu yıl 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali düzenlendiğini belirterek, “Salihli Belediyesi olarak Yörük kültürümüzde önemli bir yeri olan 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivalimizi hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Festivalimize Salihli’den ve çevre illerden katılan tüm vatandaşlarımıza hoş geldiniz diyerek tüm hemşehrilerime iyi seyirler diliyorum. Kültürümüzün bir parçası olan deve güreşi geleneğini yaşatmaya devam ediyoruz. Bizler 10 yılda yaptığımız hizmetlerle güzel şehrimizi şampiyonlar ligine taşıdık. Köprüler, pazar yerleri, Devlet Bahçeli Kent Meydanı, Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Parkı, fakülte, Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin istihdam, doğalgaz, Halk Ekmek ve bir sürü projeyi hayata geçirdik. Salihli’miz için canla başla çalışıyoruz. Salihli, bizimle birlikte hem değişti hem de güzelleşti. Yeni dönemde kazandıracağımız projeler ile daha da güzelleşecek. Çünkü güzel şehrimiz ve sizler, her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz” diye konuştu.
Ödüller protokol üyelerinden
7’den 70'e binlerce kişinin izlediği Salihli 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali'nde Kaymakamlık, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Salihli Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Muhtarlar Derneği, Şehit Aileleri Derneği ve Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu kupası olmak üzere sekiz farklı kategoride kupa verildi. Güreşleri kazanan deve sahiplerine kupaları Kaymakam Sağlam, Başkan Kayda ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Festivale Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Belediye Başkan Yardımcıları Metin Durmaz, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Serkan Sözer, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Doğukan Karaaslan’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 26.02.2024 10:20:00 752 0

Tarih: 26.02.2024 10:20

Haberi Sesli Oku