HABER MERKEZİ - Mehmet Küçük, “Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçük, “Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından, ‘Ekmek İsrafını Önleyelim, Emeğimizi ve Ekmeğimizi Koruyalım’ isimli konferans Terzioğlu Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Konferansta konuşan Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Küçük, “İsraf konusunda hedef kitlenin öncelikle, gençler, çocuklar ve ev hanımları. Ülkemizde bir yılda çöpe atılan 2,1 Milyar adet ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebilir. Dünyada yaklaşık 2 milyar insan sağlıklı olabilmek için yeterli vitamin ve minareleri alamıyor. Buda dünya nüfusunun yaklaşık 7 milyar olduğunu düşünürsek her 4 kişiden 1’ne tekabül ediyor. 842 milyon insan kronik açlık çekiyor. Buda her 8 kişiden 1’i demek oluyor. Yılda 10 milyon insan açlıktan hayatını kaybediyor. Dünya gıda üretiminin ise 3/1 israf ediliyor. Küresel iklim değişikliklerinin neden olduğu üretim düşüşleri buna bağlı olarak fiyat artışları fakir ülkelerde gıdaya erişimi giderek zorlaştırıyor. Eğer bu israfın önüne geçebilirsek dünyadaki 842 milyon insanı yetersiz beslenmekten kurtarmış olacağız ”dedi.



Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.05.2014 14:38:20 1328 0
Tarih: 17.05.2014 14:38 Güncelleme: 17.05.2014 14:38
Haberi Sesli Oku