Şakir SARIÇAY


Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD)’in büyük başarısı

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD)’in büyük başarısı


17 yıldır Turizm Bilimi alanında Türkiye’nin tanınan turizmci öğretim üyeleri tarafından yönetilen Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) başarıdan başarıya koşuyor.
Editörlüğünü Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Mesci’nin yaptığı Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi SOBIAD atıf dizininin 2019 dergi etki değerine ilişkin paylaşmış olduğu rapora göre  listelenen 660 dergi içerisinde 13. sırada bulunurken, turizm dergileri içerisinde ise 1. sırada yer aldı. 

Turizm yayınlarında 1. sırada
Yılardır yayın kalitemizden ödün vermeden turizm alanında akademik araştırmaları yayınlıyoruz diyen Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi editörü Doç. Dr. Muammer Mesci: “Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi hakemli bir dergi olarak, turizm alanında adından sıkça söz ettirir hale geldi. SOBIAD atıf dizininin 2019 dergi etki değerine ilişkin paylaşmış olduğu rapora göre de başarımız tescillendi. SOBİAD veritabanında taranan dergilerin 2019 yılı Etki Faktörü'nü (İmpact Factor) kamuoyu ile paylaşmasıyla turizm alanında 1. sırada olmamız bizleri sevindirdi. Yıllardır verdiğimiz emeklerin karşılığı olarak gördüğümüz bu süreçte katkıları bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”dedi.
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD www.soidergi.com.tr) Sidas Medya tarafından yayınlanıyor. Firma aynı zamanda gıda ve gastronomi alanındaki Akademik Gıda Dergisini (www.akademikgida.com) de hakemli olarak 18 yıldır yayınlıyor.