Mustafa Ali ÖZTÜRK


MUSTAFA ALİ ÖZTÜRK ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU 

Saruhanlı Nuriye Ortaokulu İnsan Olmak ve Davetsiz Misafir kitaplarının yazarı Mustafa Ali Öztürk’ü konuk etti.


Saruhanlı Nuriye Ortaokulu İnsan Olmak ve Davetsiz Misafir kitaplarının yazarı Mustafa Ali Öztürk’ü konuk etti. Yazar Mustafa Ali Öztürk öğrencilerle son kitabı Davetsiz Misafir'i, yazarlık serüvenini, öğrencilerin okuma alışkanlıkları ve yazma süreçleri konularını kapsayan bir söyleşi gerçekleştirdi.

Nuriye Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ümit Öz'ün moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide konuşan Mustafa Ali Öztürk, "Bugün burada okuyan, soran ve sorgulayan bilinçli bir topluluğa hitap etmenin, onlarla, tecrübelerimi, düşüncelerimi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir yazar olarak öğrencilerle ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştiriyorum. İlkler her zaman değerlidir, unutulmazdır, bana bu unutulmaz anları yaşatan Nuriye Ortaokulu öğrencilerine, öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliği organize eden ve etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen okulun Türkçe öğretmeni sayın Ümit Öz'e ve samimi misafirperverliğiyle okulunda beni misafir eden okul müdürü sayın Yücel Yüksel'e ayrıca şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Mustafa Ali Öztürk sözlerinin devamında, “Okumak çok önemlidir. Yazarlar, yapıtlarıyla okurlarına çağrıda, önermelerde bulunurlar, mesaj verirler. Kitap okumak bunun için çok önemlidir. Bugün burada Davetsiz Misafir adlı kitabım ve içindeki hikayeleri konuştuk. Tabi ki her hikayemin ayrı bir yazılış serüveni var ve hepsi de farklı mesajlar veriyor. Kitaptaki hikayeleri okumuş, özümsemiş, verdiği mesajları eksiksiz anlamış bir öğrenci gurubu olarak sizlerle büyük keyif alarak söyleşimizi gerçekleştirdik. Umarım yeni projelerde yine siz değerli Nuriye Ortaokulu ailesiyke birlikte oluruz.” dedi.

 

Söyleşi sonunda yazar Mustafa Ali Öztürk’e Falih Rıfkı Atay'ın Zeytindağı adlı eseri hediye edildi. Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından etkinlik sona erdi.