Yusuf POLAT


Her kaybeden, taraftarı  havaalanına mı çağıracak?

Maçı kaybeden bir kulüp başkanı düşünün, maç sonrası yaptığı açıklamada taraftarını havaalanına davet ediyor, evet evet Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’tan bahsediyorum. Futbol bu, keyif almak, eğlenmek lazım, kazanırsınız kaybedersiniz.


Maçı kaybeden bir kulüp başkanı düşünün, maç sonrası yaptığı açıklamada taraftarını havaalanına davet ediyor, evet evet Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’tan bahsediyorum. Futbol bu, keyif almak, eğlenmek lazım, kazanırsınız kaybedersiniz. Ali Başkan belki haklı olabilir, hakemler de insan hata yapabilir velev ki kasıtlı diyelim bunun yolu taraftarı havaalanına çağırmak mı? Hatırlayanlar bilir, bundan yaklaşık 9-10 sene önce Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası Kadıköy'de olaylar çıkmış, Fenerbahçeli taraftarlar, Kızıltoprak’ta bir benzin istasyonunun önündeki 2 polis aracını ters çevirerek yakmaya çalışmıştı. “Şimdi bunu neden anlatıyorsun?” dersiniz. Ali Başkan’ın açıklaması sonrası taraftar gece yarısı Sabiha Gökçen Havalimanı'na akın etti. Kötü niyetli, olay çıkarmaya yer arayan kişiler taraftar arasına karışıp yıllar önce yaşananların benzerini yaşatsaydılar bunun hesabını kim verecekti? Daha önce Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Tahir Kıran için de yazmıştım Ali Koç için de yazayım, sakin olmakta fayda var.  Taraftara şirin görünmek adına bu işlere girme Sayın Ali Koç.
Assunçao Galatasaray’ın oyuncusu değil
Pazar günü Galatasaray - Konyaspor maçını basın tribününden takip ettim. Galatasaray'ın Avrupa maçları dahil en zorlandığı takım Konyaspor oldu diyebilirim, buna rağmen  Sarı-kırmızılıların maçı kazanması önemliydi. Maçta dikkatimi çeken bir başka ayrıntı ise Cimbom’un Brezilyalı oyuncusu Gustavo Assunçao. Kulüp kendisine kiralama bedeli olarak 100 bin euro ödeyecek. Yaklaşık 1 milyon TL civarı. 21 yaşındaki Gustavo Assunçao bu parayı hak ediyor mu? Kesinlikle hayır. “1 maçta hemen oyuncuyu eleştirme” diyeceksiniz fakat ben daha da ileri gideyim, değil 2. lig, 3. lig futbolcusu bile olamaz. Türkiye’de Assunçao’dan kat kat yetenekli oyuncular varken Galatasaray’ın verdiği 100 bin euroya yazık. Son olarak yazımı şöyle bitireyim: Galatasaray'ın stadyum ismi Ali Sami Yen Spor Kompleksi NEF Stadyumu oldu. Stadın ismi değişti değişmesine de stada giden yolun, ulaşımın, taraftarın çilesi değişmedi. Yenikapı-Hacıosman metro hattında internet hizmeti başlatan belediye, en azından maç günleri stada aktarma yaptırmadan direkt ulaşım sağlasa çok mu zor olur? Bunu yapmak neden bu kadar problem oldu? Diğer günler hadi neyse de en azından dediğim gibi maç günleri bu çileyi taraftara çektirmeyin bari.