Aşkın NEHİR


"Bir Zamanlar Saruhanlıspor"

"Bir Zamanlar Saruhanlıspor"


"Bir Zamanlar Saruhanlıspor"

O günler bambaşkaydı. Spor, dostluk, arkadaşlık, sevgi, saygı, takım ruhu...

Nur içinde yatsın Selman Çelebi Başkan…

Onun kısa Belediye Başkanlığı döneminde Saruhanlıspor çok değerli başarılara imza attı. Bu takımın başarılarında benimde o günlerde katkım oldu. Serdar Yaralı Hocamız başarılara ulaşan takımı çalıştıran ve başarılara imza atan insandı. Bizi sürülmüş bağlarda, tarlalarda koşturuyor ve en ağır idmanlar yaptırıyordu. Recep ve Devran arkadaşıma benim için bu karşı takımın golcüsü; durdurun onu diye kışkırtıyordu. Çok tekmelerini yedim. Ama rakiplerimiz durduramadılar o yıl bizi. İnanmıştık biz takım olarak başaracağımıza.

Saruhanlıspor da oynayan birçok arkadaşım takımımızın bu başarısından dolayı Selman Çelebi Başkanımızın sahip çıkması ile Saruhanlı Belediyesinde çalışmaya başladı. O günlerde 12 Eylül 1980 darbesi oldu. Ben askerlik görevimi yapmaya gittim.

Döndüğümde Selman Başkan bana verdiği iş sözünü unutmamış.  O güzel insanları unutulmaz, erdemli yapan insana verdikleri değer ve anlayışlarından olmalı. Ama o artık kendisi "Belediye Başkanlığı" görevinde değildi!

Kendisinin de ortağı olduğu bir firmanın Saruhanlı'daki işletmesinde Muhasebe Sorumlusu ve Müdür Yardımcısı olarak işe başlamamı sağladı. 

İyi bir başlangıç yaptım.

İş yerinde spor, arkadaşlık ve İş verimi artmaya başladı. İş yerinde bir futbol takımı kurduk. Bu çalışmaları üst yönetim izliyordu sürekli.

İzmir merkezden çok sık gelmeyen Genel Müdürümüz, haftada iki gün geliyor ve öğlen arası çok çekişmeli maçlar yapıyorduk kendi aramızda.

Ben o günlerde Manisa Donatımspor'da oynuyordum. Manisaspor'dan profesyonellik teklifi aldım; Halil Hocam aracılığı ile. İşe başladığım için gitmedim.

1984 yılının son günleriydi...

Ben işletmede kalıyordum o günlerde. Şirketin aracı ile Saruhanlıya doğru giderken, önüme bir araç çıktı aniden. Hava sisli ve yol kaygandı. Ben frene dokununca araç dönerek kaymaya başladı.

Karşı yönden gelen kömür yüklü araç ile benim kullandığım araç arasında şiddetli bir çarpışma meydana geldi. Kamyon ve benim kullandığım araç hurdaya çıktı.

Benim kırılmadık yerim kalmadı. Uzun bir süre hastanede, evde yatağa mahkûm yaşadım. Ölümün kıyısından döndüm. Daha çok gençtim. Yaşama sevinci, sporcu ruhu ve direnci ile 120 günde iyileştim. Tekrar futbol sahalarına ve işime geri döndüm.

İşe döndükten bir süre sonra işletmede Müdür olarak görevlendirildim. Bu arada AÖF'de İktisat Fakültesini kazandım ve bitirdim. İşverenler ve Genel Müdürüm beni bu zor günlerde hiç yalnız bırakmadılar.

1976 yılında lise takımında, 1977 de Saruhanlıspor'da futbol oynamaya başladım. O günlerde İlçemizin her mahallesinin bir futbol takımı vardı. Spor ve futbol bizim için çok önemliydi.

Birçok kulüpte futbol oynadım. Her oynadığım takımda güzel anılarım oldu. Güvenspor'un takım kaptanlığı yanında takımın hocası olarakta görev yaptım. On yıl önce Saruhanlı Masterler'ı kurduk. Halan futbolun ve sporun içindeyim. Yaşamım boyunca kırmızı kart görmedim.  Arkadaşlık, dostluk ve tatlı bir rekabet içinde olunca çok daha güzelleşir futbol.

Yerelde sporun yaygınlaşmasında, gençlerin spor yapması ve arkadaşlık bağlarının güçlenmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durmasında yerel yönetimlerin ve yerel yöneticilerin yaklaşımları çok önemlidir.

Bunu bugüne kadar Saruhanlı'da en iyi yapan Selman Çelebi Başkanımız oldu. 45 yıl sonra onu bugün de saygı ile anıyoruz. 

Ruhu Şad, Mekânı cennet olsun o güzel insanın...