Anahtar Kelimeler: 0

Köylüler Devletten İstimlak Ücreti İstemedi…

YOL İÇİN TOPRAKLARINDAN VAZGEÇTİLER

 

ADİLOBA - Saruhanlı İlçesine bağlı Adiloba köylüleri, ilçeye gitmek için kullandıkları 2 buçuk kilometrelik toprak yolun asfaltlanması için başlatılan genişletme çalışmaları öncesinde arazilerinden feragat ederek devletten istimlak ücreti istemediler.

 

Manisa İl Genel Meclisi’nin Saruhanlılı Üyesi Mehmet Salatacı ve Adiloba köyü Muhtarı Osman Pala, İl Özel İdaresi’nce genişletme ve dolgu çalışmalarının yapıldığı yolda incelemelerde bulundu.

 

Köy Muhtarı Osman Pala, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada köylerinden İlçeye gitmek için halihazırda kullandıkları 5 kilometrelik asfalt yol bulunduğunu ancak şu an dolgu çalışması yapılan ve üzüm bağları arasından geçen yolun daha kestirme olduğunu kaydetti.

 

Söz konusu yolun toprak olmasına rağmen daha kısa olduğu için ulaşımda daha çok tercih edildiğini ifade eden Pala, şunları söyledi;

 

“Yolun asfaltlanacağını duyunca köylüler çok sevindi. Geçtiğimiz haftalarda istimlak çalışmaları için köyümüze bir ekip geldi. Yol, bağların arasından geçtiği için bazı kişilerin arazilerinin bir kısmının istimlak edilmesi gerektiği ifade edildi. Yolun sağında ve solunda arazisi bulunan köylülerimiz, bu konuda büyük bir fedakarlık örneği sergileyip, ‘yeter ki yolumuz yapılsın, para istemiyoruz’ diyerek devletten istimlak için herhangi bir ücret almayacaklarını beyan etti. İl Özel İdaresi de yolumuzda genişletme ve dolgu çalışmalarına başladı.”

 

 - Devlet Olarak Takdir Ediyoruz -

 

İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Salatacı ise köylülerin duyarlı davranışını takdir ettiğini belirterek, Adiloba’nın dışında 10’a yakın köyün de bu yoldan faydalanacağını dile getirdi.

 

Devlet eliyle yapılan istimlak çalışmalarında vatandaşların çoğu zaman 3 kuruşluk araziye 5 kuruş ücret istediklerini, ancak Adiloba köyünde bunun tam tersinin yaşandığını ifade eden Salatacı, şöyle dedi;

 

“Adiloba köylülerimiz gerçekten nadir rastlanabilecek bir davranışa imza attı. ‘Yol yapılsın biz para istemiyoruz’ dediler. Devlet olarak bizlerde süratle makine ve ekipmanlarımızı buraya yönlendirdik ve çalışmalara başladık. Biz de bu yolu bu yıl içinde olmasa bile gelecek yılın başlarında asfaltlayıp köylülerimize hediye edeceğiz.”

 

 - Bağını Kökledi -

 

Yol güzergahı üzerinde arazisi bulunan Adiloba köyünden Bünyamin Göksel de yolun genişlemesi için arazisinin bir kısmını feda ederek burada ekili bulunan 10 kök bağını söktüğünü belirtti.

 

Göksel, bunun karşılığında devletten hiçbir ücret talep etmediğini de sözlerine ekleyerek, “Yolumuz düzeltilsin, genişlesin. Başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
28.11.2012 17:24:54 348 0

Tarih: 28.11.2012 17:24

Haberi Sesli Oku