Anahtar Kelimeler: 0

  Son Dakika

Eşini ve Evladını Doğumda Kaybetti…

YARIM ASIRDIR DİNMEYEN ACI

 

DEVELİ - Konya’nın Beyşehir ilçesinde 1965 yılında eşini ve çocuğunu doğum sırasında kaybedince bunalıma girip memleketini terk ederek Manisa’nın Saruhanlı İlçesine yerleşen 77 yaşındaki Ahmet Panpu, 48 yıldır acılarla dolu bir yaşam sürüyor.

 

Saruhanlı’ya bağlı Develi köyünde tuvaleti ve banyosu olmayan tek odalı bir barakada yalnız başına ikamet eden Panpu, yarım asırdır yüreğinden atamadığı acısını ve çilelerle dolu hayat hikayesini Kardelen Gazetesi muhabirine anlattı.

 

Köydeki hayırsever vatandaşların yardımı ve 3 ayda bir devletten aldığı yaşlılık maaşı ile geçimini sağlayan Panpu, filmlere konu olacak hikayesini şöyle anlattı;

 

“Beyşehir ilçesine bağlı Eylikler köyünde 1964 yılında eşim Şerife ile evlendim. Bir yıl sonra eşim hamile kaldı. Doğuma sayılı günler var, çalışmak için ben araziye gitmiştim. Eşim evde iken doğum sancısı başlıyor. O yıllarda köyde sağlık ocağı, doktor yok. Köyün yaşlı kadınları doğumu yaptırmak için eşimin başında toplanıyor.

 

Doğum sırasında bebeğin kimi ayağından, kimi kolundan çekmeye çalışıyor. Bu sırada hem eşim hem de çocuğum ölüyor. Ben haberi duyunca eve koştum. Manzarayı görünce aklımı oynattım. Birkaç ay divane gibi nerde akşam orda sabah ettim. Büyük acılar çektim. Eşimi doğum için hastaneye götürmediğime pişman oldum. Çok büyük vicdan azabı duydum.”

 

- Yüzüğünü Bozdurup Köyünü Terk etti -

 

Bu olayın ardından kendini alkole verdiğini, bir süre sonra parası bitince parmağındaki düğün yüzüğünü bozdurup memleketini terk ettiğini dile getiren Panpu, şöyle devam etti;

 

“1965 yılında Aydın’a, daha sonra da Manisa’ya geldim. Develi köyüne yerleştim. Burada bir çiftlikte ve arazi işlerinde çalıştım. Bir süre de köy bekçiliği yaptım. 48 yıldır bu yöredeyim. Bunca yıl bir kez bile köyüme gitmedim. Gitmeye cesaret edemedim. Köydeki akrabalarım beni arayıp sormadı. Bende onları arayıp sormadım.

 

Burada hiçbir kimse elimden tutup da ‘gel seni evlendirelim’ demedi. Bu acıların üstüne ikinci bir evliliği kaldıracak gücüm de yoktu zaten. Yıllar böyle geldi geçti. Ancak yüreğimdeki acı hala dinmedi.”

 

- Köylülerin Yardımıyla Ayakta Duruyor -

 

Develi Köyü Muhtarı Hüseyin Göksu ise, Ahmet Panpu’ya köylülerin baktığını, herkesin ona yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

 

Göksu şunları kaydetti; “Ahmet amcamız köyün dışında bulunan zeytin tarlasının içindeki küçük bir evde yaşıyor. Eskiden köy evindeki odalardan birinde kalıyordu. Sonra bekçiliği bırakınca burada yaşamaya başladı. Bu araziye zeytin ağaçları dikildi, bu ağaçların gelirini de ona veriyoruz. Bizlerde yardımcı oluyoruz.

 

Ancak evi yaşanacak durumdan çıkmış. Saruhanlı Ziraat Odası’nın da desteği ile evin içini temizleyip boya ve badanasını yapacağız. Ahmet amcaya ömrünün sonuna kadar elimizden gelen tüm yardımları yapacağız.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
22.04.2013 13:21:58 385 0

Tarih: 22.04.2013 13:21

Haberi Sesli Oku