MANİSA - Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, Vestel Şirketler Grubu Elektronik Operasyonlarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi İhsaner Alkım ve Vestel Şirketler Grubu Beyaz Eşyadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Nedim Sezer; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü ve Manisa Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Kemal Çelebi´yi ziyaret ederek, Manisa Teknokent´te incelemelerde bulundular. Ziyarette Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu ve kuruluş süreci başlayan Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Ali Murat Çelebi de hazır bulundu. 

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Erdoğan, Alkım ve Sezer´e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 

Prof. Çelebi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Manisa Teknokent olarak; Manisa´nın, bölgenin ve ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalıştıklarını, işletmeler ve kurumlar arasında işbirliği içinde kalite ve yenilikçilik kültürünü geliştirerek, şirketlere ve piyasaya bilgi ve teknoloji transferini organize etmek, yeni ve sürdürülebilir inovasyon temelli şirketlerin gelişimini aktif olarak desteklemek ve bulundukları bölgenin rekabetçilik gücünü yükseltmek amacında olduklarını ifade etti. 

Bu çerçevede ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin Ar-Ge potansiyeline ve yenilikçi teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlayarak, üniversite-sanayi işbirliği optimizasyonu ile bölgemizde ve ülkemizde teknoloji üretiminin ve birikiminin yönlendirilmesinde büyük bir rol almak istediklerini belirtti. 

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, ?Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 1.500 akademik personeli ve 50.000 öğrencisi ile bölge ve ülkemiz açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli, Manisa Teknokent´in 2017 Ocak ayında faaliyete geçmesiyle daha etkin ve verimli bir şekilde bölgemiz ve ülkemizin yararına kullanmak istiyoruz. Dolayısıyla, ülkelerin teknoloji üretmeleri ve kalkınmaları, üniversite-kamu-sanayi işbirliği stratejilerinin doğru bir biçimde konumlanmasına ve yürütülmesine bağlıdır. Bu işbirliğinin sağlanmasında teknokentler önemli bir arayüz fonksiyonunu yerine getirecektir. Özelde Manisa´nın, genel anlamda ülkemizin çok özel, küresel bir değeri olan Vestel´in bu işbirliği stratejisinde bize desteği çok önemlidir. Teknokent´te Vestel´in yer almasını arzu ediyoruz? dedi. 

Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan, ?Vestel olarak ülkemizin kalkınması için çalıştıklarını ve yerelde Manisa´ya karşı da sosyal sorumluluklarının olduğunu ifade etti. Son yıllarda MCBÜ´nün işbirliği çabalarını takdirle karşıladıklarını ve bu çabayı karşılıksız bırakmayacaklarını ifade etti. Bu çerçevede Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Teknokent ile işbirliğine her zaman açık olduklarını belirtti. Manisa Teknokent´te Vestel olarak faaliyette bulunabileceklerini belirterek, aynı zamanda,  Manisa Teknokent´in ortaklık yapısı içerisinde de yer alabileceklerini ifade etti.

Heyet daha sonra, Manisa Teknokent tesislerini ziyaret etti. Vestel İcra Kurulu Başkanı ve üyeleri tesis hakkında Genel Müdür Prof. Dr. Hüseyin Aktaş´tan teknik bilgiler aldı. Manisa Teknokent´in lokasyon olarak uygun olduğu ve tesis olarak beğendiklerini ifade ettiler ve özellikle orta ölçekli firmaların Ar-Ge potansiyelleri açısından çekim alanı olmasına yönelik rekabetçi avantajlarının önemini vurguladılar.  

Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, üniversiteye ziyaretleri ve Manisa Teknokent´e destekleri için Vestel İcra Kurulu Başkanı Enis Turan Erdoğan ve icra kurulu üyeleri İhsaner Alkım ile Nedim Sezer´e teşekkür etti. 



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 13.12.2016 12:16:11 787 0

Tarih: 13.12.2016 12:16

Haberi Sesli Oku