SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Ocak- Mayıs dönemine ilişkin bütçe gerçekleşmelerine göre, iktidarın elinde mali imkan olmasına rağmen, salgından olumsuz etkilenen kesimlere doğrudan yardım yapmaktan kaçındığını söyledi.

“154 Milyar Lira Ek Gelir”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı bu yılın ilk üç aylık dönemine ilişkin Kamu Maliyesi Raporu’na göre bu yıl bütçe gelirlerinin, artırılan vergilerin de etkisiyle başlangıçta yapılan tahminlerin 153,5 milyar lira üzerinde gerçekleşeceğini söyleyen Başevirgen,    “Bu fazla gelirin 37,7 milyar lirası alınan ek önlemlerden, 96,2 milyar lirası tahminlerden daha yüksek seyreden enflasyon, büyüme, dış ticaret ve istihdamdan kaynaklanan vergi dinamiklerinden, 19,4 milyar lirası yeniden yapılandırmadan ve 21,1 milyar lirası da vergi dışı gelirlerden kaynaklanıyor.  Para var, ama vatandaşa yardım yok.” Dedi.

“İktidar Vatandaşa Destek Vermek Yerine Vatandaştan Para Topluyor”

Hazine ve Maliyle Bakanlığının 37,7 milyar liralık fazla gelir sağlanacağını tahmin ettiği ek önlemleri ve gelmesi beklenen tutarları da sıralayan Başevirgen, “İktidar; Kurumlar vergisi oranının 2021 yılı için yüzde 25 olarak uygulanmasından 18 milyar TL, KDV tevkifat uygulamasının kapsamının genişletilmesinden 9 milyar TL,  Yıllara sari inşaat işlerinde gelir vergisi tevkifat oranlarının artırılmasından 2,5 milyar TL,  Finansman gider uygulamasının hayata geçirilmesinden 4 milyar TL, Elektrikli araçların ÖTV oranlarında artış yapılmasından 0,6 milyar TL, Özel iletişim vergisi oranının yüzde 7,5’ten yüzde 10’a yükseltilmesinden 1,6 milyar TL,  Altın ithalatında uygulanan KKDF'ye ilişkin düzenlemeden 2 milyar TL ile birlikte toplam 37.7 milyar TL ek gelir elde edecek. Bunların hepsini de ekmeğe muhtaç hale getirdiği vatandaşından toplayacak. Vatandaş yine iktidarın tek gelir kaynağı olacak ve vergi yükü altında ezilmeye devam edecek. ” İfadelerini kullandı.

“Akaryakıt ve LPG’ye Gelen ÖTV Zammı Da Eklenirse Tutar 50 Milyar TL”

Hazine ve Maliye Bakanlığının raporundan alınan kalemler içerisinde, raporun yayımlanmasından sonra yürürlüğe konulan akaryakıt ve LPG’den alınan ÖTV’nin artırılmasından gelecek ek gelirin yer almadığını söyleyen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen,  “Bu düzenlemenin de bu yıl için 12 milyar liralık bir ek gelir getirmesi bekleniyor. Dolasıyla halk doğrudan destek beklerken iktidarın, aldığı önlemlerle halktan fazladan toplayacağı para 50 milyar lirayı buluyor.” Dedi.

“Yükü Yine Vatandaş Sırtlayacak”

Ekonominin yükünün yıllardır vatandaşın sırtına yüklendiğini söyleyen Başevirgen, “Bürokratlar bir çok yerden katmerli maaşlar alırken, lüks ve şatafattan fedakarlık yapamayan iktidar savurganlığına devam ederken, yandaş şirketlerin milyarlarca liralık vergi borçları silinirken, bankalardan kullandırılan milyon dolarlık krediler adeta hibe edilirken ekonominin yükünü yine verginin de vergisini ödemek zorunda kalan vatandaşımız çekecek. Pandemi döneminin mağdur kesimlerine gıdım gıdım verilen destekler, söz konusu yandaşlar olduğunda oluk oluk akıtılıyor. Geçinmekte zorlanan vatandaşlar bir de vergi yükü altında eziliyor. İktidar, vergiyi tavana, geliri tabana yayma prensibini benimsemediği sürece vatandaşlarımız, çok daha fazla vergi ödemeye mahkum edilecek.  ” Dedi.



Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.06.2021 14:05:00 483 0

Tarih: 22.06.2021 14:05

Haberi Sesli Oku