SARUHANLI - Vali Yaşar Karadeniz, Kadın ve Demokrasi Derneği Manisa Temsilciğini ziyaret ederek, Manisa Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman’dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Vali Yaşar Karadeniz, Kadın ve Demokrasi Derneğini ziyaret etti. KADEM Manisa Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Vali Karadeniz, KADEM’in faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette Manisa Temsilcisi Atman, ‘Güven Toplumunun İnşası/Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ ile ‘Küfürsüz Hayat Mümkün’ kampanyaları hakkında da bilgi verdi.

Yürüttükleri projeler dolayısı ile KADEM Manisa yetkililerini tebrik eden Vali Karadeniz “ KADEM olarak kadınlarımıza fayda sağlayacak çalışmalar yapmanız ve bu konuda olumlu gelişmeler sağlamanız temennimiz. Kadın ve erkek birbirini tamamlayıcı bir ilişki içerisinde olmalı ve herkesin kendi üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirmesi gerekli. Böylece düzgün bir ilişki kurulabilir, aile bağları ve diğer sosyal ilişkiler doğru kurulabilir. Hukuk önünde, devletin sağladığı imkânlarda, çalışma hayatında hak ve hürriyet yönünden kadın ve erkek eşittir hatta bazen kadına pozitif ayrımcılık yapmak gerekir” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hukuki düzenlemelerin önemli olduğunu ancak bununla birlikte toplumun şiddetten arındırılması yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini de vurgulayan Vali Karadeniz “ Kadına, çocuğa, hayvana, doktora, öğretmene şiddet gibi spesifik başlıklar yerine şiddetin yer aldığı tüm başlıkları hukuki ve diğer tüm boyutlarıyla birlikte ele almalı, şiddetin ortaya çıkma durumlarını değerlendirmeli ve şiddeti önleyecek eğitimler vermeliyiz. Şiddetin önlenmesi, çocukluk çağından itibaren yetişme tarzının değiştirilmesi ile başlayan bir süreçtir. Dünyaya yeni gelmiş bir bebeği toplumun içine şiddetten arınmış bir yetişkin olarak bırakabilirsek şiddeti önleyebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Vali Karadeniz, KADEM Manisa Şubesi üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 4.03.2021 09:48:00 8980 0

Tarih: 04.03.2021 09:48

Haberi Sesli Oku