SARUHANLI - İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2021 Yılı 4. Olağan Toplantısı Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Karadeniz, toplantının ana gündeminin daha öncekilere paralel olarak ilimizdeki istihdam imkânlarının artırılması olduğunu ifade ederek “Özellikle işverenlerimizin bu konuda yoğun talepleri var. Organize sanayi bölgemiz başta olmak üzere diğer sanayicilerimiz, hatta nakliye sektöründe bile eleman bulamamaktan yakınıyorlar. Bu konuda eğitim verilerek nitelikli elemanların kendi sektörleri açısından yetiştirilmesi gerektiği konusunda talepler oldu. O nedenle bugün daha geniş katılımlı bir toplantı yapıyoruz. Ve bugün ki toplantımızda diğer toplantılarda yaptığımız sunumları alacağız. Ama onun bir adım ötesine geçerek sanayimizin ve diğer sektörlerin ihtiyacı olan elemanları onlara temin etmek, iş arayanları da işle kavuşturmaya yönelik bir ya da birkaç projenin belki bugün başlangıcı olacak. Bugünden itibaren yapacaklarımız belki Türkiye için model olabilecek nitelikte bir çalışma olabilecektir diye de düşünüyorum” dedi.

Toplantıda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan,  istihdama yönelik il genelinde yapılan çalışmalar hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

“Kamu ve özel sektörde toplam 14.664 kişi işe yerleştirildi”

Buna göre 2021 Ocak-Eylül itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti kapsamında, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğüne müracaat eden 44.669 kişiye bireysel danışmanlık hizmeti verildiği, 7.288 işyeri ziyareti yapıldığı, kamu ve özel sektörde toplam 14.664 kişinin işe yerleştirilmesinin sağlandığı, kuruma kayıtlı işsizlerin 25.633 erkek, 25.963 kadın olmak üzere toplam 51.596 kişi olduğu, kayıtlı işsizlerin 907’sinin engelli, 97’sinin eski hükümlülerden oluştuğunu ifade edildi.

Ayrıca 2021 yılında İş ve Meslek Danışmanı İş Kulübü Liderleri tarafından 50 grupta 846 kişiye özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama kanalları vb. hakkında eğitim verildiği, meslek danışmanlığı faaliyetleri kapsamında 75 eğitim kurumunun ziyaret edilerek 41 grup görüşmesinde 1431 kişiye meslek danışmanlığı eğitimi verildiği bilgisi verildi.

2021 Ocak-Eylül döneminde Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünce açılan kurs ve programlardan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında açılan 1442 programa 5212 kişi katılmış olup, Mesleki Eğitim Kursları kapsamında çeşitli mesleklerde 3 kurs açılarak 98 katılımcı mezun olmuştur.

Pasif İş Gücü Programları kapsamında ise İşsizlik Ödeneğinden 7.043 kişinin yararlandığı, eğitim-istihdam ilişkisi bağlamında özellikle işgücü piyasasının istediği mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin daha nitelikli yetiştirilmesi ve mezuniyetten sonra kendi alanlarındaki sektörlerde istihdama katılmaları üzerine bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Aydın Memük, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eşref Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürü Funda Karaboran, AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ural Sevener, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 28.10.2021 11:11:00 361 0

Tarih: 28.10.2021 11:11

Haberi Sesli Oku