EĞİTİM - Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, YÖK´ün üniversiteler için geliştirdiği yeni disiplin yasası taslağını değerlendirdi. Disiplin işlemlerinin üniversitelere bırakılmasını olumlu bulduğunu açıklayan Uysal, bu tip yasaların üniversitelerin özerkliği için önemli olduğunu söyledi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), hazırladığı yeni Yükseköğretim Disiplin Yasası Taslağı´yla rektör ve dekanlar dışındaki yükseköğretim personeline ilişkin tüm disiplin işlemlerini, yürütme ve karar alma yetkilerini üniversitelere bırakıyor. Daha önce suç kapsamında değerlendirilmeyen intihallere de suç olarak tanımlayan yasa taslağını değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, girişimleri olumlu bulduğunu belirtti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç´ın vizyonu sonucunda böyle bir yasanın hayat geçeceğini ifade eden Levent Uysal, ?Bu karar üniversitelerimiz ve yükseköğretimimiz adına çok isabetli. Öğretim elemanlarının disiplin süreçlerine ilişkin konularının üniversitelere bırakılmasını öngören taslağı destekliyorum. Bu tip yasalara özerklik adımları için ihtiyaç duyuyoruz. Bu sayede işler çok daha pratik ve hızlı ilerleyecek. Bizim üniversitemizde uyguladığımız ?Yalın Yönetim´ anlayışını da destekleyen bu adımı çok olumlu buluyorum. Ayrıca tasarı kapsamında intihalin suç olarak değerlendirilmesi de akademik dünyamız adına tarihi bir gelişme? dedi.

?TÜM BU OLUMLU ADIMLARIN DEVAMDIR?
YÖK´ün özellikle son dönemlerde son derece olumlu bir tavır sergilediğini belirten Levent Uysal, ?YÖK son dönemde ülkemizdeki üniversitelerin bir çatı kuruluşu gibi faaliyetlerine devam ediyor ve üniversitelere destek veriyor. Böylelikle tüm işleyişler daha hızlı ve net ilerleyecek. Bu gibi gelişmelerle bürokrasiyi, eğitim dünyamızın uzağında tutmuş olacağız. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç, belli bir plan dahilinde üniversitelere yetki devirlerini hayata geçiriyor. Yatay geçiş, bütünleme, ikinci öğretimin başlama saatleri ve yaz okulu açıp açmama kararını üniversitelere bırakılmasından sonra şimdi de disiplin işlemlerinin üniversitelere bırakılması tüm bu olumlu adımların devamıdır? ifadelerini kullandı.



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 1.12.2015 09:16:00 469 0

Tarih: 01.12.2015 09:16

Haberi Sesli Oku