Anahtar Kelimeler: 0

 Vali Daşöz Nuriye’de…

‘UMUTLAR ÇİÇEK AÇSIN’ PROJESİ

 

NURİYE - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Valilik öncülüğünde başlatılan “Umutlar Çiçek Açsın” projesi kapsamında Saruhanlı Kaymakamlığı, Belediye, Halk Eğitim Merkezi, Yeniden Bir Yaşam Derneği, Saruhanlı Kadınların Bugün ve Geleceğine Destek Derneği işbirliğiyle Nuriye Beldesi'nde başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

 

“Umutlar Çiçek Açsın” projesi, Manisa Valiliği koordinasyonunda ilgili kamu ve özel kuruluşların işbirliğiyle Türkiye’nin ve Manisa’nın toplumsal sorunlarından olan şiddet, madde bağımlılığı ve çocuk suçluluğunun önlenmesi ve bu konuda toplumsal duyarlılığın artırılmasını amaçlıyor.

 

Vali Daşöz’ün incelemelerine Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otçu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Nuriye Belde Belediye Başkanı Hasan Karapehlivan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş da katıldı.

 

İnceleme sırasında kadınlarla sohbet eden Vali Daşöz, “Şehre yönelik, Ege ve İzmir’e yönelik ürünler üretmek için projeler hazırlayın. Örgütlenip kooperatifler kurun. Ürettiğiniz ürünün sürdürülebilirliği olmalı. Ürününüz pazarlandığı sürece sorun olmayacaktır. Ürünlerinizi profesyonel kişilerle pazarlayın. Projelerinizle ilgili olarak hem Mikro Kredi Şubesi hem de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü ile irtibat halinde olun” diyerek tavsiyelerde bulundu.

 

İncelemeden sonra açıklama yapan Vali Daşöz, şöyle konuştu: “Başlattığımız ‘Umutlar Çiçek Açsın’ projesinin paydaşları Valiliğimiz, Valiliğimize bağlı çeşitli kurumlar ve sivil toplum örgütleri. Saruhanlı Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Halk Eğitim Merkezimizin koordinesinde, Yeniden Bir Yaşam Derneğimizle birlikte uygulayacağımız ‘Umutlar Çiçek Açsın’ projesinin başlangıcındayız. Bu bina eski bir okul alanı. Bu binada Nuriye ve civardaki bu işe katılabilecek bütün kadınlarımızı bu projenin içine çekmek amacıyla bir çalışma başladı. Yöresel ürünlerini burada görüyorsunuz.

 

Bu bölgede Nuriye merkezli bir kadın derneğimiz bulunmakta. Onların da temin ettiği dikiş makinaları bulunmakta. Bu binada kadınlarımız el işleri ürünleri ile yörede yetiştirilen ürünlerin değerlendirilmesini yapıyorlar. Bundan sonraki süreçte bunu nasıl daha iyi değerlendirebiliriz üzerinde yoğunlaşacağız.”

 

Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel ise, dernek olarak ‘Umutlar Çiçek Olsun’ Projesi kapsamında ilk projeyi Nuriye’de uygulayacaklarını belirtti. Şiddetin kaynağında ekonomik yetersizliğin yattığına işaret eden Demirel, kadınların ekonomik açıdan güçlü olmalarının önemine dikkat çekti.

 

Beldede şiddet ve kadın istihdamı ile ilgili yaptıkları çalışmada, Nuriye Belediyesi’nin de desteği ile Saruhanlı Kadınların Bugün ve Geleceğine Destek Derneğine ait dikiş makinaları bulunduğunu, bu nedenle ev tekstili konusunda üretim yapılabileceğinin değerlendirildiğini söyleyen Demirel, çiçek serası, lavanta bahçesi, doğal ürünlerden oluşan köy kahvaltı salonu ile kırsal turizme örnek olabilecek çalışmalarda bulunmayı planladıklarını ifade etti.

 

Nuriye’de yürütecekleri çalışmanın başka yerlere de örnek olmasını dileyen Demirel, faaliyet alanlarını diğer ilçelere de yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

 

Haber Merkezi



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 9.11.2012 21:50:59 494 0

Tarih: 09.11.2012 21:50

Haberi Sesli Oku