SARUHANLI - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Saruhanlı´da 21-23 Nisan tarihlerinde meydana gelen don afatında zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının yapılandırıldığını, özel bankalara olan borçları içinde yapılandırma talebinde bulunduklarını söyledi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur´u makamında ziyaret eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, burada Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada; ?Dondan ve doludan zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının yapılandırıldığını, özel bankalara olan borçları, elektrik borçları ve sosyal güvenlik borçları içinde yapılandırma talebinde bulunduk. Ayrıca afat fonundan da yardım bekliyoruz.? Dedi.

-Kadın ve Genç Çiftçilerimizi Eğitiyoruz-

Kurum ve kuruluşlarla yaptıkları işbirliğiyle 2013-2014 yıllarında düzenledikleri kadın çiftçi, genç çiftçi, sürü yönetimi elemanı benim, güvenli traktör gibi eğitimlere çiftçilerin büyük ilgi gösterdiğini, Ziraat Odaları personeline yönelik sosyal güvenlik, tarım danışmanları, otomasyon gibi eğitimlere de katılımın yüksek olduğunu belirten Bayraktar, bakanlıklar, şunları kaydetti;

?Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile eğitim çalışmalarımız var. Bilgiyi üreticimize ulaştıramazsak her zaman söylüyorum. Ne verimliliği yakalayabiliriz. Ne kaliteyi yakalayabiliriz. Ne de standartlığı yakalayabiliriz. Çiftçi eğitimi bu manada çok önemli. Biz Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak tarım bakanlığıyla araştırma ve endüstrileri eğitim merkezi haline getirdik. Çiftçilerimizi ülkemizin değişik bölgelerine götürüyoruz. Ve orda eğitim veriyoruz. Şimdi ülkemizin çok değişik bölgelerinde kadın çiftçilerimize eğitim veriyoruz. Yaptığımız projeksiyonlarda erkek Nüfusu göç veriyor. Kadınlarımızla beraber biz bu eğitimi götürmemiz gerekiyor. Onun için kadın eğitimi çok önemli. Şimdi gençlerimize eğitim vermeye başladık. Şimdi gençlere tarımı sevdirmemiz ve toprakta tutmamız lazım. O eğitimleri odalarımız ile değişik bölgelerimizde başladık. Bakanlığımızla değişik başka projelerimiz var. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Bazı kanunların çıkmasında büyük katkı sağlıyoruz. Mesela bir toprak ve kullanım kanunu var. Torak Parçalanmasını önleyen kanunda büyük emeğimiz var. Şahsen bunu zamanın Başbakanına götürdüm. Tarım bakanlığının çıkardığı kanunla Ziraat Odaları birliği olarak büyük destek verdik. Bazı engeller oldu ama Tarım bakanlığıyla bu engelleri aştık. Bunun dışında Türkiye Ziraat Odaları talebiyle et ve balık grubu et ve süt haline getirildi. Şu açıdan önemli Çünkü hayvancılık sektörü muhakkak suretle bir müdahale kurumuyla desteklenmeli zaman zaman piyasada yaşadığımız fiyat istikrarsızlığı 3 yılda bir 4 yılda bir hayvanları kesime gitmesini sağlıyor. Yani süt hayvanlarımızı kestiğimizde besi hayvanı için materyal bulamayız ve ithalatçı oluruz. Üretici birlikleri fonksiyonel olmadıkları için bu manada çok fazla ifade ve müdahale grubuna ihtiyaç ifade ettik. Bu konuyu Sayın başbakana götürdük. Bize talimat verdiler ve bununla ilgili bir kanun çıkartılmış ve balık grubu et ve süt ürünü oldu, bütün et ve süt grupları rehabilite edip yenileniyor ette ve sütte müdahale gibi görev yapacak. Hep beraber çiftçimizin yaralarını saracağız.?

HABER/FOTOĞRAF/VİDEO:OĞUZHAN KÖKÇÜOĞLU



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 5.07.2015 16:13:49 419 0

Tarih: 05.07.2015 16:13

Haberi Sesli Oku