Turgutlu’da Sokakların Temizliği Kadınlara Emanet

Turgutlu Belediyesi, Turgutlu’da bir ilki gerçekleştirerek sokakların temizliğini kadın çalışanlara emanet etti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ilk iş gününde kadın personelini yalnız bırakmadı. Başkan Akın, “En güzel proje kirletmemektir” dedi.

Turgutlu Belediyesi, kadınlara sosyal hayatın her alanında ve iş yaşamında pozitif katkı sunmaya devam ediyor. Daha önce El Emeği Halk Pazarı Projesini hayata geçirerek ev kadınlarının çalışma hayatına katılmasını sağlayan Turgutlu Belediyesi, Kadın Basketbol ve Kadın Voleybol Takımlarıyla da kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete tepki olarak, kadınların her zaman her alanda başarılı olduğunu gösterdi. Ayrıca Turgutlu Belediyesi tarihinde ilk kadın belediye başkan yardımcısı ve kadın daire müdürleri Başkan Çetin Akın döneminde atandı. Turgutlu Belediyesi, şimdi de hem kadınların çalışma ve gündelik hayatındaki katılımını aktif hale getirmek hem de temizlik işleri kadrosunu güçlendirmek amacıyla 10 kadın personeli istihdam etti. Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde süpürgeci olarak göreve başlayan kadın personel ilçe merkezindeki sokakların temizliğini üstlendi. İlk iş gününde oldukça heyecanlı ve mutlu olan kadınlar, görev ve sorumluluklarını öğrendikten sonra işe başladı. Kadın çalışanlar ilk günden kentte değişimi hissettirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş Genel Müdürü Orhan Eratıcı ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğünde göreve başlayan kadınları tebrik ederek kolaylıklar diledi.

“Turgutlu'muza gerçekten kadın elinin değmesini istiyoruz”

Göreve başlayan kadın personelle bir araya gelen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bugün Turgutlu'da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kadın arkadaşlarımızla Atatürk Bulvarı, Akçakmak Yolu, Piyaleoğlu Caddesi, Orta Park, Koza Park ve Turgutlu'muzu temizleyeceğiz. Biliyorsunuz en güzel proje kirletmemektir. Bizde ona vurgu yapmak için özellikle kadınlarla böyle bir proje gerçekleştirdik. Hem kadınların aile ekonomilerine katkı sunmaları için hem de Turgutlu'muza gerçekten kadın elinin değmesini istiyoruz. Bu anlamda Turgutlulu hemşehrilerimizden çevreyi kirletmemeye özen göstermelerini rica ediyorum. Mesai arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 15.08.2023 14:37:00 1392 0

Tarih: 15.08.2023 14:37

Haberi Sesli Oku