SARUHANLI - Turgutlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Eski Belediye Binasında gerçekleşti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısı tüm partilerin imzaladığı Azerbaycan için hazırlanan ortak bildirinin okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmalarından ve gündem maddeleri görüşülmeden önce “Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri Ortak Bildirisi”ni okuyan Başkan Çetin Akın, Ermenistan’ın işgali altındaki Dağlık Karabağ bölgesinde kendi topraklarını kazanmak için mücadele eden Azerbaycan’ın her zaman yanında olduklarını söyledi. Başkan Akın tarafından okunan bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Ermenistan tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal edilen Dağlık Karabağ bölgesinde kendi topraklarını geri kazanmak için mücadele eden dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız. Mehmet Emin Resulzade liderliğinde 28 Mayıs 1918 yılında kurulan bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti 70 yıl süren esarete 18 Ekim 1991 yılında son verdi ve bağımsızlığına kavuştu. 29 yıl önce bağımsızlığına kavuşan dost ülkemiz Azerbaycan’ın Bağımsızlık Gününü kutluyor, Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin bağımsızlık heyecanını, mutluluğunu ilk günkü gibi paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Ermenistan saldırılarına karşı Türk Milleti olarak her zaman olduğu gibi bugün de Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edecek, Azerbaycan ile Türkiye olarak her koşulda tek millet, iki devlet olmayı sürdüreceğiz.”

Turgutlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısında Başkan Çetin Akın’ın gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasına “Gelecek Seninle Aydınlansın” projesine tablet bağışlarıyla destek olan herkese teşekkür ederek başlayan Başkan Akın, Turgutlu’nun iyilikle güzelleştiğini ve birleştiğini belirtti. Hayvanları Koruma Günü, Dünya Öğretmenler Günü, Dünya Habitat Günü, Dünya Kız Çocukları Günü, Dünya Kadın Çiftçiler Günü, Dünya Yoksullukla Mücadele Günü, Muhtarlar Günü, Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Akın ayrıca Bağımsız Bosna – Hersek Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç ile ülkemizin en önemli bilim ve siyaset insanlarından biri olan Erdal İnönü’yü vefatlarının yıl dönümlerinde andı.

Bu sene 97. yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili de konuşan Başkan Akın, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği, atalarımızın canı ile kazandıkları vatanımızı, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi ilelebet korumak bizlerin en kutsal görevlerinden biridir. Aziz Türk Milleti olarak cumhuriyetimize her daim sahip çıkacağız ve cumhuriyetimizin bize kazandırdığı değerleri gelecek nesillerimize aktaracağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Akın’ın ve parti grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

Ekim Ayı Meclis Toplantısının ilk gündem maddesi olarak 2020 Eylül ayı Meclis toplantısına ait toplantı tutanağı ve Meclis kararları görüşüldü. Gündemin ikinci maddesinde ise Belediye Meclisinin 01/09/2020 tarihli ve 50 sayılı kararı ile Plan - Bütçe Komisyonuna havale edilen 2021 Yılı Performans Programı komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Belediye Meclisimizin 01.09.2020 tarihli ve 51 sayılı kararı ile Plan - Bütçe Komisyonuna sevk edilen 2021-2023 mali yıllarını kapsayan hazırlık bütçe komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Belediye Meclisimizin 01.09.2020 tarihli ve 49 sayılı kararı ile Gelir - Tarife Komisyonuna sevk edilen 2021 Yılı Gelir Tarifeleri komisyon raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde İlçemiz Subaşı mahallesi 349 ada 8 parsel numaralı taşınmazımız ile güney bitişiğinde yer alan park alanı arasında yer alan fiiliyattaki yaya yolunun imar planlarında işlenmesine yönelik yetkili Şehir Plancısına hazırlatmış olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde Belediyemiz Başkanlığı tarafından hazırlatılan ilçemiz 6. Mıntıka 2686 ada 2 parsel sayılı taşınmazın 3519,90 m2'ik kısmının Akaryakıt Ve Servis İstasyonu Alanından, Küçük Sanayi Alanına dönüştürülmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı değişikliği teklifinin, planlama sürecinin hızlandırılabilmesi amacıyla, 1/1000 ölçekli imar planı yapma ve onaylama yetkisinin Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde Turgutlu Kent Merkezi 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı'na (Plan Paftaları, Plan Notları ve Plan Açıklama Raporu) askı süreleri içerisinde yapılan itirazların Mekansal Planlar Yönetmeliği'nin 33. maddesi kapsamında değerlendirilmesi hususu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclisinin 09.06.2020 tarih 197 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğine uygun olarak yetkili Şehir Plancısına hazırlatmış olan ilçemiz 5.Mıntıka (Selvilitepe Mahallesi), 1630 ada 27-28 parsellere ilişkin Akaryakıt ve Servis İstasyonu ile Ticaret+Konut Alanın yer değiştirmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Belediye Meclisinin 01/09/2020 tarihli ve 54 sayılı kararı ile Tarife Komisyonuna sevk edilen Evsel Katı Atık Tarife Raporu görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin onuncu maddesinde Hukuk İşleri Müdürlüğünün 05.10.2020 tarih, 14413 sayılı “İmar Planına İtiraz” konulu yazı görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi. Gündemin on birinci maddesinde ise Turgutlu Kent Merkezi 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı 52. Maddeye yönelik itirazlarının değerlendirilmesi konulu yazı görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin on ikinci ve son maddesi olan dilek ve temennilerin ardından Ekim Ayı Meclis Toplantısı sona erdi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 8.10.2020 11:01:00 0

Tarih: 08.10.2020 11:01

Haberi Sesli Oku