Anahtar Kelimeler: 0

TİRKEŞLİ ÖĞRENCİLER EĞİTİME BAŞLADI

 

NURİYE - Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş köyünde, taşımalı eğitim sistemine tepki gösteren ailelerin 4 gündür okula göndermediği çocukları, İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun girişimleri sonucu taşımalı sistemle komşu beldedeki okulda eğitim görmeye başladı.

 

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, taşımalı sistemle Nuriye Beldesinde ki İlköğretim okulunda eğitim görmeye başlayan Tirkeş köyü öğrencilerini ziyaret etti.

 

Çocuklarının yeni okulunu merak ederek okula gelen bazı velilerle birlikte sınıfları dolaşan Tekin, öğrencilerin durumu hakkında Müdür Yardımcısı Fatih Dağdeviren’den bilgi aldı.

 

Milli Eğitim Müdürü Tekin, ziyaret ve incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Tirkeş köyünde bir süredir devam eden eğitim sorununun çözüme kavuştuğunu ifade etti.

 

Taşımalı eğitim sistemine tepki gösterdikleri için çocuklarını okula göndermeyen köylülerin Kaymakam Otcu tarafından ikna edildiğini anımsatan Tekin, şu bilgileri verdi;

 

“Çocuklarımız bu günden itibaren eğitim görmeye başladı. Şu an için hiçbir sıkıntı yok. Servis araçları çocuklarımızı evden okula, okuldan eve götürüp getirecek. Sıcak öğle yemekleri var. Tirkeş köyüne yeni okul yapılıncaya kadar çocuklarımız burada eğitim görecekler. Bunlar bizim de çocuklarımız. Bu yüzden ailelerin gözü arkada kalmasın.”

 

 - Taşımalı Eğitim Sorunu -

 

Tirkeş köyündeki 4 parçalı okul binasından 3’üne yıkım kararı verilmesi üzerine binaların boşaltılıp, taşımalı eğitim sistemine geçilmesine karar verilmişti.

 

Bu kapsamda köydeki öğrencilerin taşımalı sistemle Nuriye Beldesinde eğitim görmesi kararlaştırılmış, ancak buna karşı çıkan veliler yarıyıl tatilinden sonra çocuklarını okula göndermemişti.

 

Bunun üzerine İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, köylülerle bir araya gelmiş, köye 1 ay içinde yeni çelik konstrüksiyon okul binası yapılacağını ifade ederek, bu süre içinde çocuklarını okula göndermeleri için aileleri ikna etmişti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
15.02.2013 16:13:30 391 0

Tarih: 15.02.2013 16:13

Haberi Sesli Oku