MANİSA - Manisa Şehzadeler İlçesine bağlı Tepecik Mahallesinde yaşanan toplu ulaşım sorununun sona ermesi için çalmadık kapı bırakmayan vatandaşların isyanına kulak veren AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ haftasonu Manisa´da ki yoğun programına rağmen yanına AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve parti teşkilat mensuplarını alarak Tepecik Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e ?bu sorunu çöz? çağrısında bulundu. Özdağ´ı ziyaretleri esnasında parti yöneticilerinin yanısıra Manisa TSO Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu´da eşlik etti.

Tepecik Mahallesi sakinlerinin yaşadığı başta ulaşım olmak üzere sorunları dinlemek için bizzat mahalleye giderek yerinde vatandaşlarla bir araya gelen veren AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Kalkınma hamleleri yapan Türkiye´de toplu ulaşım sorununun yaşanması büyük bir yaradır. Bu yarayı tedavi edecek olan da kanunen ulaşım yetkisini elinde bulunduran Manisa Büyükşehir Belediyesidir. İktidar partisine mensup teşkilat mensuplarımız, Şehzadeler ilçe başkanımızla, Şehzadeler Belediye Başkanımızla ve de Manisa Milletvekili olarak şahsım Selçuk Özdağ olarak bu sorunun çözülmesi hususunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız? diye konuştu.

ORTAK PAYDA MANİSA

Şehzadeler İlçesine bağlı Tepecik Mahallesinden Manisa´ya gidiş ve gelişte bir toplu ulaşım sorunu yaşandığını ve bu sorunu giderme adına AK Partili tüm teşkilatlar, Mahalle Temsilcisi ve Mahalle Muhtarıyla birlikte Manisa Milletvekili olarak şahsının büyük gayret gösterdiğini belirten Özdağ, ?Problemleri konuşarak halledeceğiz. Öncelikle mahalle sakinlerine yaşadıkları sorunu medeni bir şekilde kamuoyu ile paylaştıkları için teşekkür ediyorum. Tepecik Mahallesi sakinlerinin yaşadıkları sorunu çözme adına İlçe Başkanımız Ahmet Tonguç ve Mahalle Muhtarımız büyük çaba gösteriyorlar. Büyükşehir Belediyesi 6 sefer koymuş ama öncelikle bu hatta güzergah açısından büyük bir problem yaşanıyor. Tepecik, Paşaköy arasında hiç konaklamanın, konutların olmadığı bir yoldan otobüsler seyir ediyor. Bu nedenle vatandaşlarımız daha çok yoğunluğun yaşandığı yerden taşıma araçlarının geçmesini istiyor. Bu konuyu sizlerin girişimleri, bizlerin gayretleri sayesinde öncelikle medya aracılığıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e ulaştırmış olacağız. İlçe Başkanımız UKAME´nin yetkilileriyle bir kez daha görüşme yapacak. Daha önceki görüşmeler neticesinde bir takım düzenlemelerde yapılmış olsa da yeterli değil. Bu sorunu gidermek kanunen Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin görevi olsa da sorunun çözüme kavuşması açısından hepimize görev düşüyor. Ben bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e sesleniyorum; Partilerimiz ayrı olabilir ama hep beraber Manisa´ya hizmet ediyoruz? şeklinde konuştu.

HİZMETTE SINIR TANIMIYORUZ

?Biz AK Parti iktidarı olarak hizmette sınır tanımıyoruz. En son bilindiği üzere Ulaştırma, Havacılık ve Denizcilik Bakanımız Manisa´ya geldi ve şehrimizde belirli ziyaretlerde, incelemelerde bulunduktan müjdeler verdi ve sonrada geri döndü? diyen Özdağ, ?Bize gelen taleplerden biri Akhisar´da ki demir yolunun dışarıya alınmasını istiyordu vatandaşlarımız. İşlemler zaten daha önce başlamıştı demir yolunu şehir merkezinden biraz uzaklaştırarak çevre yolunun kenarına aldık. Akhisar-Gölmarmara, Gölmarmara-Salihli yolu ile ilgili istekler vardı bu yolları da 2017 sonuna kadar bitiriyoruz. 94 Milyon liraya mal olacak. Ulaştırma Bakanımızla birlikte Soma çevreyolunu da açarak büyük bir trafik gürültüsü, kirliliği velhasıl sorununu da aştık. Karakoca yol ayrımındaki düzenlemeyi de bitirdik ve oraya celp yaptık. Bizim görevimiz sorunları çözüme kavuşturmak. İnşallah Tepecik Mahallesindeki sorunları da el birliğiyle çözeceğiz. Ben buradan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün´e, Manisa Milletvekili, 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve de bir vatandaş olarak sesleniyorum; Cengiz bey Tepecik Mahallesinin sorunlarına çözüm bul. Vatandaşların taleplerine kayıtsız kalma. Yol, ulaşım, elektrik ve su çok önemli. Mahallelinin talebi doğrultusunda sabah ve akşamları bir sefer daha konulmasını ve de Pazar günü hiç aracın çalışmadığını belirtiyorlar bunun ivedi olarak düzeltilmesini istiyoruz. Bir de güzergahın değiştirilmesini istiyoruz. Birbirimizin eksikliğini söyleyeceğiz ki tamamlayalım. Ben inanıyorum ki Cengiz Ergün Tepecik Mahalle sakinlerine kulak verecek ve UKAME´nin yetkililerine gerekli talimatı verecek ve de sorunlar çözüme kavuşacak inşallah. Eğer bu yapılmazsa sorunlar bitinceye kadar açık ve net söylüyorum ki başka eylemler yaparız. İnşallah o noktaya gelmeyeceğiz ve medeni bir şekilde bu sorunları çözüme kavuşturacağız? dedi.

TONGUÇ; ?BÖYLE ULAŞIM SİSTEMİ OLMAZ?

Daha önce Şehzadeler İlçe Teşkilatı olarak Tepecik Mahallesini ziyaret ettiklerinde bu sorunu öğrendiklerini ve sorunu AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ´a aktardıklarını kaydeden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ise şunları söyledi. ?Bilindiği üzere ulaşımla ilgili sorumluluk ve görev yetkisi Manisa Büyükşehir Belediyesinde. Büyükşehir Belediyesi bu taşımacılık planını yaparken öyle bir sistem yapmış ki ne taşınanlar memnun ne de taşıyanlar memnun. Dolayısıyla taşıyan şoför ve araç sahiplerinin para kazanamadıkları için, yolcuların da yani vatandaşlarında mağdur olduğu bir sistem üzerinde konuşuyoruz şu an. Daha önceki dönemde Tepecik Mahalle Muhtarımız Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik´e ve şahsıma bu sıkıntıyı aksetmiş ve bizlerde Saygıdeğer Şehzadeler Kaymakamımız ile bu konuyu görüşmüştük. Daha sonra da Manisa Büyükşehir´de o dönemin UKAME yetkilileriyle konuyu görüştüğümüzde, ?Biz İstanbul-Manisa arasının 3 saat olacağını taahhüt ediyoruz ve bunu uygulamaya sokacağız, 7 Milyar Dolarlık yatırım yaptığımızı anlatıyoruz. Bir vatandaşımızda sıkıntısını dile getirerek Tepecik Mahallesine dolmuşun gitmediği söylüyor. Sözün bittiği yerdeyiz demek ki´ , ?Devletin yaptıklarının çok gerisinden geliyorsunuz? diyerek yaşanan sıkıntıyı anlattık. Kendisi de bize sayının çok az olduğunu ve sefer sayısını arttıracaklarını kaydetmişti. Ama sorun bitmeyip aksine arttığına göre demek ki Tepecik Mahallesi sakinleri istedikleri hizmeti alamıyorlar. Halbuki hizmet halkın ayağına gitmeli. Bu mahallemizden sadece işe giden değil okula giden kardeşlerimizde var. Ne yaptıysak UKAME ile bir sonuca varılamadı. Halbuki Saruhanlı´dan, Paşaköy´den Manisa arası çalışan otobüsler yol güzergahına yakın olan Tepecik´e de uğrayabilirler ve bu sorun bir nebze de olsa azalır. Bunu daha sonra UKAME´nin şu anki Müdürü ile de görüştük ama şu ana kadar olumlu bir sonuç alınmadı. İktidar partisinin Şehzadeler İlçe teşkilatı ve şu an aramızda bulunan Manisa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ olmak üzere bu konuyu kendileriyle bir kez daha görüşeceğiz. Kağıt üzerinde bize sefer sayısını ve saatlerini göstermişlerdi ama icraatta bunun böyle olmadığını bu ziyaretimizde daha net gördük. Pazar günü aracın gelmemesini ise asla kabul etmiyoruz. Burada yaşayan vatandaşların, öğrenci kardeşlerimizin herhangi bir yere gitmeye hakları yok mu? Onları kimse mağdur edemez ve bunun için ne gerekiyorsa gerekli girişimde bulunacağız? diye konuştu.

YAŞANAN İNTERNET SIKINTISININ DA SORUMLUSU MASKİ

İletişim ve teknoloji çağında Manisa merkeze bağlı Tepecik Mahallesinde internetin olmamasının izahının olmayacağını ve büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Başkan Tonguç, ?Bu konuyla ilgili Türk Telekom yetkilileriyle görüştük. Sorunun sürekli yapılan ama bir türlü tamamlanamayan kanalizasyon çalışmalarından dolayı bağlantı koptuğunu, sıkıntının bundan kaynaklandığını, bununla ilgili suçunda MASKİ´de olduğunu söylediler. Defalarca bağlantı kablolarını onarmalarına rağmen sürekli bu sorunun devam ettiğini ifade ettiler. 21. Yüzyılda Türkiye´nin çağ atladığı bir dönemde internetin olmadığı mahalle düşünülemez. Okul olmayışı ise mevcut öğrenci nüfusunun yetersiz kalmasından dolayı. Ama bu öğrenci kardeşlerimizi taşıma sistemiyle hangi okula kayıtlılarsa o okula taşıyoruz? dedi. 



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.12.2016 09:13:56 426 0

Tarih: 28.12.2016 09:13

Haberi Sesli Oku