SARUHANLI - TEKNOFEST 2021 finallerinde 2 birincilik ve 1 ikincilik ile ilimize dönen öğrenci ve öğretmenlerimiz için Vali Yaşar Karadeniz’in katılımıyla ödül töreni düzenlendi.

TEKNOFEST’in genel tanıtımı, ilimizin son 4 yıldaki TEKNOFEST dereceleri ve TEKNOFEST 2021’de dereceye giren takımların projelerinin tanıtım ve sunumunun yapıldığı ödül töreninde açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici yaptı.

Dereceye giren öğrenciler ile eğitimcileri tebrik eden Vali Yaşar Karadeniz “Artık dünya değişiyor, önceden bir fabrika yapmak belki çok önemliydi ama şu anda tek başına fabrika yapmak, üretmek ve satmak için yeterli olmuyor. Ürettiğiniz diğerlerinden daha önde olmalı ve daha uygun fiyata satılabilmeli. Bu da ancak AR-GE ve inovasyonla teknolojiyi mümkün olduğu kadar ileri düzeyde kullanabilmek ile mümkün olan bir husustur. Dolayısıyla bizde şu ana kadar sağlamış olduğumuz ekonomik ivmeyi devam ettirmek istiyorsak, milli gelirimizi yükseltmek istiyorsak, her şeyden önce ileri teknolojili ürünleri üretme konusunda daha fazla gayret göstermeliyiz. Bunu söylerken Manisa bu konuda hiç kuşkusuz ki ülkemizin önde gelen illerinden birisidir hatta örnek ili durumundadır. Ama bu yeterli midir? Elbette bu işin sınırı yok ne kadar yaparsanız o kadar öne geçersiniz. Dolayısıyla gençlerimizin yetişirken tabiri caizse, çılgınca diyebileceğimiz o yarışın içine onları hazır etmemiz lazım. TEKNOFEST yarışmaları başta olmak üzere yapılan bu etkinlikler aslında yarışma boyutundan da öteye bana göre gençlerimizin yeni dünyaya, endüstri 4.0’a hazırlanması anlamında önem arz ediyor. Ben şuna inanıyorum ki, bu gün burada belki bu yarışmada ortaya koyduğunuz ürünler gerçekten bir gün bakacaksınız ki birileri tarafından üretilir konuma gelmiş” diye konuştu.

Geleceğin altyapısını şimdiden oluşturmak ve gençleri de buna hazırlamak gerektiğine dikkat çeken Vali Yaşar Karadeniz “Bizlerde 20 yıl sonra 30 yıl sonra o dönemin dünyasında kullanılabilecek, ihtiyaç olabilecek hususlara şimdiden kafa yormalı, onları geliştirmeli, üretimine alt yapıyı oluşturmalı ve gençlerimizi de eğitim anlamında buna mutlaka hazırlamalıyız. Manisa’da da özellikle bu konuda uygulanan bir çok proje ile güzel gayretler olmuş KODLA Manisa ile başlayan, kendin yap atölyeleri ile devam eden güzel çalışmalar olmuş ben inanıyorum bundan sonrada bu çalışmalar bu gayretler sizlerin gayretiyle, desteğiyle devam edecektir. Derece alan tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum. Yarışmaya gitmiş olan tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, bu başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Törende Vali Yaşar Karadeniz ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici tarafından derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

TEKNOFEST 2021’de Derece Yapan Projeler İle Öğrenci Ve Öğretmenler;

Tarım Teknolojileri Kategorisinde 1. Olan Manisa Fen Lisesi ‘Mezzo Morto Tartek’ Projesi ile danışman öğretmen Ertuğ Gözaydın öncülünde dereceye giren öğrenciler Onur Gökmen, Burakhan Arıkanlı, Abdülkadir Alkan, Nureddin Furkan Çevik, Ömer Ceyhun Öztürk, Ahmed Necib Önder, Burak Burhan Özercik, Funda Bilen, Nehir Sarıkaya, Ömer Efe Ulusoy, Kapan Dağ.

Sanayide Dijital Teknolojiler Kategorisinde 1. olan Mostem ‘Robo Mosb’ Projesi ile danışman öğretmenler, Yakup Aksoy, Alper Elçikoca, Ceyhun Kılıç, Harun Şentürk, Doğan Taşkın

öncülüğünde dereceye giren öğrenciler Mahmut Eren Batmaz, Furkan Akgün, Mustafa Enes Olgun, Hakkı Akyol, Melike Umutlu, Meryem Büşra Bayır.

Liseler Arası İha Kategorisinde 2. olan Manisa Bahçeşehir Fen Ve Teknoloji Lisesi ‘Nova’ Projesi ile danışman öğretmen Ahmet Kenar öncülüğünde dereceye giren öğrenciler, Kerem Yerkazan, Berkay Şenay, Kalender Can Özkan, Doruk Aydın, Kerem Özcan, Cemre Turfan, Zeynep Ceren Topçu.



Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.10.2021 12:22:00 2029 0

Tarih: 09.10.2021 12:22

Haberi Sesli Oku