Anahtar Kelimeler: 0

MİLLETVEKİLİ ÖZEL TARİŞ KONGRESİNDE KONUŞTU

 

SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Saruhanlı 54 No’lu Üzüm Tarım Satış Kooperatifi’nin kongresinde yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

 

Konuşmasında ağırlıklı olarak çiftçinin sorunlarına değinen Özgür Özel, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

 

Özel, sözlerine Tariş ortaklarına dönüp ‘Sizin burada ne işiniz var aylardan Kasım, hava güzel güneşli sizin üçüncü, dördüncü el pamukları toplamanız gerekmiyor mu?’ diye sorarak başladı.

 

Eskiden pamukçunun beyaz altını dört el topladığını yani üçüncü elden sonra son kalan pamuğun dahi toplamaya değdiğini, toplama parasını kurtardığını hatırlatan Özel, “Maalesef şimdi bırakın üçüncü, dördüncü el pamuk toplamayı, pamuk üretimi neredeyse bitti. Çukurova ile birlikte dünyanın lif uzunluğu en uzun olan en kıymetli pamuğunu üreten bu güzelim ovada şimdi pamuk kalmadı.” dedi.

 

Özel sözlerine şu şekilde devam etti: “Eskiden pamuk parasıyla borçlar ödenir, traktörler yenilenir, düğünler yapılır, üstüne bir iki parçada belki toprak alınırdı. Nerede pamukçunun o eski günleri!

 

Geçtiğimiz hafta, hem Plan Bütçe Komisyonunda Tarım Bakanlığı’nın bütçesi konuşulurken, hem de Meclis kürsüsünde ifade ettiğim bazı konuları burada tekrarlamak isterim. Geçenlerde Manisa’daki üzüm piyasası açıldı. Ama biliyorsunuz; bu sembolik bir açılış. Bizim borsamızda işlem yapılmıyor ve dünya Manisa üzümünü İzmir Sultanisi diye biliyor. Çünkü İzmir Borsası’nda satılıyor üzümümüz. İşte, bu sembolik açılış yapılırken AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, ‘bu sene üzümcünün yüzü gülecek’ dedi. 

 

Hüseyin Tanrıverdi de yine ‘üzümcünün yüzü gülecek’ dedi. Ancak Muzaffer Yurttaş daha ileri giderek, üzümün  4 TL’yi geçeceğini ve eğer 3,5 TL’nin altında da kalırsa üzümcünün gelip kendisini bulmasını söyledi. Plan Bütçe komisyonunda da ben bu durumu Tarım Bakanı Sayın Eker’e sordum. ‘AKP Manisa milletvekilleri üzümcünün yüzü gülecek’ dedi. ‘Eğer 4 TL’nin altında kalırsa, farkı gelin bizden isteyin’ dediler. ‘Bu sözün arkasında mısınız? Şimdi üzüm 2,5-3 TL’yi geçemiyor. Aradaki farkı ödeyecek misiniz?’ diye sordum. Ama Sayın Bakan hiç oralı olmadı.

 

Ayrıca, bu Komisyonda tütün de konuşuldu. Aynı Plan Bütçe Komisyonu’nda Akhisar’lı Uğur Aydemir öyle bir laf etti ki aklımız almadı. Dedi ki;‘çiftçiyi tütün derdinden kurtardık.’İnanabiliyor musunuz, tütünün çiftçi için dert olduğunu söyledi. Orda da anlattım burada da anlatayım.

 

Gölmarmara ilçesinde, Taşkuyucak köyüne ziyarete gittiğimde bir hacı amca bana 70’lik rakı fiyatını sordu. ‘Sen ne yapacaksın amca rakının fiyatını’ deyince de; ‘Rakının fiyatını eskiden en iyi biz bilirdik, ömrümde ağzıma koymadım ama Tekel 1 litre rakıya ne fiyat koyuyorsa, bir kilo tütüne de o fiyatı koyardı.’ dedi. Şimdi, rakı olmuş 45 lira, tütün zorla 10 lira!

 

 Eskiden Bakan Akhisar’da tütün fiyatını açıklar, fiyatı beğenen çiftçi kasketini havaya atar, beğenemezse de kasketini yere çarpardı. Şimdi çiftçi öyle bir hale geldi ki kaldırıp kendisini yere atacak durumda. Şimdi çiftçi bu üzüm fiyatını, bu tütün fiyatını, bu pamuk fiyatını duyunca kaldırıp kendisini yerden yere vuruyor.

 

Gönül isterdi ki, burada ismi geçen AKP milletvekilleri bu toplantıya gelsinler. Onlarda kürsüye çıksınlar, çiftçinin durumunu bir değerlendirsinler. Ama maalesef yoklar. Ama onlar pamuğu bitirmekle çiftçiyi pamuktan kurtardık; tütünü bitirmekle de çiftçiyi tütünden kurtardık demeyi biliyorlar. Allah bu çiftçiyi AKP den kurtarsın” dedi.

 

Haber Merkezi



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.11.2012 16:58:23 292 0

Tarih: 24.11.2012 16:58

Haberi Sesli Oku