Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, 29 Ekim`deki Serdar Ortaç konseriyle ilgili "Konserin güvenlik nedeniyle sonlandırılması hususunda Valiliğimizce herhangi bir değerlendirme yapılmamış, bu konuda bir talimat da verilmemiştir" dedi.

Vali Savaş, Cumhuriyetin kuruluşunun 90.Yılı etkinlikleri kapsamında Manisa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte sanatçı Serdar Ortaç`ın konserini yarım bırakması konusunda açıklamada bulundu.

Konserin düzenlendiği Cumhuriyet meydanı ve çevresinde emniyet personeli ve belediye zabıta personelince gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını hatırlatan Savaş, platform önünde iki kademeli güvenlik bariyerleri oluşturularak, konser alanına girenlerin üzerlerinin belediye zabıta ve özel güvenlik birimi görevlilerince aranarak konser alanına alındığını kaydetti.

Çevik kuvvet biriminden ve diğer emniyet birimlerinden yeteri kadar personelin, gerektiğinde müdahale edebilmek üzere Cumhuriyet Meydanı`nda hazır kuvvet olarak görevlendirildiğini vurgulayan Savaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sanatçı Serdar Ortaç`ın sahneye çıkarak ilk şarkısını söylediği sırada, ikinci kısımda bulunan küçük bir grup içerisinden Ahmet Kaya posteri açılarak sanatçı Ahmet Kaya lehine sloganlar atılmış, bu sırada grup içerisinde bulunan bazı şahıslar tarafından sahneye yumurta, taş gibi maddeler atılmış ve atılan maddelerden biri, dansçı kızlardan birinin başına isabet ederek yaralanmasına sebep olmuş, ancak sanatçı konserine devam etmiştir.

Sanatçı dördüncü parçasını söylediği sıralarda grubun sahneye yabancı cisim atarak taşkınlıklarına devam etmesi üzerine sanatçı sahne ışıklarını kapattırarak konserini sonlandırmış bunun üzerine seyirciler arasında bulunan bir grup tarafından sanatçı yuhalanmış ve sahneye yabancı cisimler atılmaya başlanılmıştır. Grubun sözlü uyarılara rağmen taşkınlığa devam etmesi üzerine diğer vatandaşların zarar görmemesine özen gösterilerek, izdiham neticesi kötü sonuçların oluşmaması için bu gruba kontrollü bir şekilde kademeli olarak müdahale edilmiştir. Grup, konser alanından uzaklaştırılmış ve alanın güvenliği tekrar sağlanmıştır. "

"Konserin güvenlik nedeniyle sonlandırılması hususunda Valiliğimizce herhangi bir değerlendirme yapılmamış, bu konuda bir talimat da verilmemiştir" ifadelerinin kullanan Savaş, müdahale esnasında 7 kişinin yakalandığını ayrıca kamera görüntülerinden 12 kişinin tespit edildiğini ve yakalama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Vali Savaş, yapılan ilk tespitte olayın siyasi ve etnik bir yönünün olmadığının değerlendirildiğini kaydederek konu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı talimatları doğrultusunda gerekli yasal işlemlerin devam ettiğini vurguladı.

- Olaylı Konser -

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.Yılı etkinlikleri kapsamında Fener alayının sona erdiği Cumhuriyet Meydanı`nda daha sonra Serdar Ortaç konseri düzenlenmiş, ancak izleyiciler arasında taşkınlık yaşanması üzerine Ortaç programını yarıda keserek sahneden ayrılmış, bu duruma tepki gösteren bir grup, sahneye yumurta ve taş atmıştı.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 31.10.2013 17:00:44 396 0

Tarih: 31.10.2013 17:00

Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri