SARUHANLI  - Saruhanlı Orman İşletme Şefi Burak Polat Bitki örtüsü itibariyle geniş orman alanlarına sahip olan Saruhanlı’da 2014 yılında orman yangınları sayısında artış olduğunu ancak bu yangınların ormana verdiği zararın asgari seviyede tutulduğunu söyledi.

Saruhnalı’da ki orman yangınlarıyla mücadelede sorumluluk taşıdıklarını ifade eden İşletme Şefi Polat, Kurumlarında biri Atatürk ormanı mevkiinde, diğeri de Eğri göl mevkiinde olmak üzere iki adet yangınla mücadele ekibi bulunduğunu buralarda iki adet arazöz ile yangın sezonu boyunca 24 saat esasına göre, şefliğin diğer personeliyle birlikte nöbet tuttuklarını kaydetti. Gerektiği hallerde ilçede yer alan itfaiye ekiplerinden de yardım aldıkları belirten Polat, “Ayrıca, yine gerektiği hallerde İşletme Şefliğimizin bağlı bulunduğu Manisa Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan yangın müdahale ekipleri, iş makineleri, ilk müdahale ve hava araçları da çok kısa sürelerde ilçemizdeki orman yangınlarına müdahale edebilecek şekilde örgütlenmiştir.” Dedi.    

Saruhanlı İşletme Şefliği sınırlarında 2014 yılında 6 adet orman yangını vakası meydana geldiğini değinen Polat, şu bilgileri verdi; “Zarar gören alan yaklaşık 41 dekardır. Bu yangınların ilk beşi ormana zarar vermeden söndürülmüş, ancak sonuncusu Çakmaklı Köyü civarında bulunan 30 dekar genişliğindeki ağaçlandırma sahasını tahrip etmiştir. Bu yangına 6 adet arazöz, 2 adet tanker, 2 adet dozer, 1 adet ilk müdahale aracı ile müdahale edilmiş olup, ayrıca Saruhanlı İtfaiyesine bağlı iki adet itfaiye aracı ile yangın yayılmadan söndürülmüştür. İşletme şefliğimize bağlı bu yangınla mücadele ekipleri, sadece orman yangınlarına değil, aynı zamanda İlçemize bağlı köy ve mahalleler ile bunların civarında bulunan tarım arazilerinde çıkan yangınlarda da, itfaiye ekiplerine destek sağlamaktadır.”

Orman yangınlarıyla mücadelede en önemli etkenlerden birisinin, Orman İşletme Şefliğinin gece gündüz demeden yangınlara müdahale eden ve gerektiğinde günlerce yangın mahallinde kalarak fedakârca mücadele eden personelin olduğunu ifade eden İşletme Şefi Polat,şunları kaydetti;  “İlçemiz halkının ormanlara karşı olan duyarlılığıdır. Ormanlarımıza zarar verebilecek birçok yangını çıkar çıkmaz halkımızın müdahalesi ile başlamadan söndürülmüş ve büyük zararların önüne geçilmiştir. Yine de orman yangınlarının %98’inin insan kaynaklı olduğu Ülkemizde, ormanlarla yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin iç içe bulunduğu İlçemizde halkımızın duyarlılığı elden bırakmadan çok titiz davranması, bu gibi durumlarda ücretsiz orman yangınları ihbar hattı olan 177’yi en kısa sürede arayarak, yangının mevkiini ve durumunu bildirmesi gerekmektedir.  Ayrıca orman içerisinde ve civarında yangına sebebiyet verebilecek hareketlerden kaçınılmalı, ateş yakılmamalı, yakılmışsa söndüğünden emin olmadan, bölge terk edilmemelidir.” 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 30.10.2014 16:16:36 1777 0

Tarih: 30.10.2014 16:16

Haberi Sesli Oku