Saruhanlı’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uzun süredir üzerinde çalıştığı, tasarımcı, girişimci ve üretken nesillerin yetiştirileceği 'Kendin Yap Atölyesi', düzenlenen törenle açıldı.

Zafer Kalkınma Ajansının Yeni Nesil Mali Destek Programı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirmiş olduğu “Kendin Yap Atölyesi” Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve 3 istasyondan oluşan Saruhanlı Kendin Yap Atölyesi Saruhanlı Kaymakamı Necmettin Yalınalp, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Koordinatör Vekili Mustafa Coşkun, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman Aguş, daire amirleri ve misafirlerin katılımı ile açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Osman Aguş, yaptığı açılış konuşmasında "Atölyemizde "Tasarım ve Üretim İstasyonu" "Sanal Tasarım İstasyonu" ve "Greenbox Stüdyosu" olmak üzere toplam 3 istasyon bulunmaktadır. Atölyemizde öncelikle 6-14 yaş olmak üzere öğrencilerimize robotik kodlama, tasarım becerileri algoritmik düşünme kapasitelerini geliştirecek eğitim ve etkinliklerin yapılması amaçlanmaktadır. Şu ana kadar 71 öğretmenimize 5 ayrı kategoride eğitici eğitimleri verilmiş olup ilçe genelinde 543 öğrencimize de 344 saat tanıtım eğitimleri verilmiştir. Okullarımızın sağlıklı bir şekilde açılması ile atölyemizde tam kapasite öğrencilerimize eğitim verilecektir." Dedi.

Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Koordinatör Vekili Mustafa Coşkun ise, “Zafer Kalkınma Ajansı olarak 2019 yılında YENEP hareketi ile başlayan Eğitimde Dijitalleşme alanında Kendin Yap Atölyelerine destek vermeye başladık. Birçok il ve ilçede Kendin Yap Atölyeleri kuruldu. Saruhanlı Kendin Yap Atölyesinde bunlardan biri. Atölyemiz Saruhanlıya hayırlı olsun. Saruhanlı Kendin Yap Atölyesi yaptığı faaliyetlerle ve sosyal medyadaki aktifliği ile Zafer Kalkınma Ajansının dikkatini çeken aktif bir atölye. Projede emeği geçen, burada görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zafer Kalkınma Ajansına destekleri için teşekkür ediyorum. Atölyemiz ilimiz ve ilçemiz için hayırlı olsun”

Açılışın sonunda istasyonları gezen misafirler öğrencilerin yaptığı etkinliklere katılarak atölye hakkında detaylı bilgi aldılar.



'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 30.07.2021 15:57:00 1065 0

Tarih: 30.07.2021 15:57

Haberi Sesli Oku