Saruhanlı’da10 köyün faydalandığı sahayı özel avlak yapacaklar

Manisa’da Saruhanlı ilçesine bağlı Karatepe mevkiinde bulunan yaban hayatı av alanının özelleştirilmesinin önüne geçmek için yargıya başvuran Karaköy Av ve Yaban Hayatı Avcılık Derneği, gerçekleştirilen ilk duruşma sonrası Manisa Adli Sarayı önünde basın açıklamasında bulundu. 

Saruhanlı ilçesine bağlı Karatepe mevkiinde bulunan yaban hayatı av alanının özelleştirilmesinin önüne geçmek için yargıya başvuran Karaköy Av ve Yaban Hayatı Avcılık Derneği, gerçekleştirilen ilk duruşma sonrası Manisa Adli Sarayı önünde basın açıklaması düzenlerken, avcılar adına konuşan Dernek Başkanı ve Manisa İli Merkez Av Komisyonu Avcı Temsilcilisi Mürşit Kızıltuğ, “Davayı biz açtık. Karatepe Devlet avlağı özelleştirilmemelidir. Manisa genelindeki bütün avcıların avlanma hakları gasp edilmemelidir. Ayrıca bu bölgede yaşayan köylü halkının da tarım arazilerine, hayvanlarına, arıcılıklarına, çiftçiliklerine zarar verilmiş durumdadır. Özel avlak sistemi tamamen bakanlığın kusurlu mal satmasıyla eş değer bir durumdur. Bu konuyla ilgili olarak biz avcılar olarak çok rahatsızız. Rahatsızlığımızı usulen ilgili kurumlara daha önce ilettik. Fakat bunlar dikkate alınmadı. Dikkate alınmamasının sonrasında da konu mahkemeye taşınmıştır” dedi.

10 KÖY OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Avcıların avukatlığını üstlenen Av. Hanife Gökmen Kanar da, “Manisa Avcıları adına başlatmış olduğumuz hukuki mücadelenin ilk duruşması Manisa 2. İdare Mahkemesi’nde yapıldı. Davamız Manisa’nın popülasyonu en yüksek olan ve avlak olarak en değerli bölgesi olan Saruhanlı Karatepe mevkiinde özel avlağa daha doğrusu kişilere peşkeş çekilmiştir, ihale edilmiştir ve Türkiye’nin Avbis sistemine kayıtlı olan yasal avcılarının avlanmasının önüne geçilmiştir. Bu konuyla ilgili açmış olduğumuzun davamızın duruşması vardı, bu kararla beraber orada bulunan en az 10 köyümüz etkilenmiştir. Çünkü özel avlak denetim dışıdır ve yurtdışından yabancı turist adı altında gelen avcılar denetim dışı avlanmaya başlamıştır. Bu aynı zamanda hem köylülere hem de oradaki ekolojik sisteme ciddi zararlar vermektedir” diye konuştu. Halitpaşa Mahalle Muhtarı Harun Karakayış ise şunları söyledi: “Özel avlak Karadağ mevkiinde yapılmaktadır. Bunun 15 bin kişi yöre halkı olarak çalışmakta olup bir kişiye verip 15 bin kişinin faydalandığı bir şeyi özel avlak yapmalarına biz köy halkı olarak karşıyız. Yarın öbür gün buraya girilmez levhası asılacak, yasaktır yazılacak. Hayvancılar, arıcılar yöre halkının hepsi mağdur olacak.”



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 2.10.2023 17:10:00 1722 0

Tarih: 02.10.2023 17:10

Haberi Sesli Oku