SARUHANLI - Saruhanlı 19 No´lu Toplu Taşıma Kooperatif Başkanı Ramazan Uzundal, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, toplum taşıma araçlarına ücretsiz binmesinin sektörü çok büyük zarara uğrattığını söyledi.

Kooperatif olarak aylık 35 bin kişiyi ücretsiz olarak taşıdıklarını söyleyen Başkan Uzundal, 65 yaş ve üzeri vatandaşların mevcut yasayı suistimal ettiğini belirterek ?günlük bin kişinin üzerinde ücretsiz yolcu taşıdıklarını, bunun bazı günlerde bin 800 kişilere kadar çıktığını dile getirdi.

Uzundal, ?65 yaş´ durumuyla karşı karşıyayız. Her otobüsün içinde 20 kişi varsa, 15 tanesinin 65 yaş ve üzeri kesimden olduğunu görüyoruz. Ben hatırlıyorum bir defasında Büyükbelen güzergâhımızda gidiş-dönüş seferinde 66 ücretsiz yolcu taşıdım. Bu böyle giderse şoför esnafımız kontak kapatmak zorunda kalacak. Bırakın araç sahiplerine çalıştırdığımız şoförlerinde psikolojisi bozuldu.? dedi.

?BIÇAK KEMİĞE DAYANDI´

Bir ay boyunca ücretsiz yolcu taşıyan otobüsler için araç başı bin lira para ödendiğini söyleyen Uzundal, ?Mevcut ücret esnafı tatmin etmiyor, çünkü mazot 6 liranın üzerine çıktı. Kooperatif olarak biz artık 65 yaş taşımaktan mazot parası bulamaz hale geldik. Devletimiz bu sorunumuza bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz. Bıçak kemiğe dayandı.? diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

?MALİ DURUMU İYİ OLAN HERKES KART ALIYOR!´

Maddi durumu çok iyi insanların da toplu taşımayı ücretsiz kullanmak için kart aldığını söyleyen Uzundal, ?Hepimiz bir gün 65 yaşında olacağız. Fakat ev, araba arazi, daire, yat, kat sahibi olan insanların otobüse ücretsiz binmek için kart aldığına şahit oluyorum, bunlara üzülüyorum. Arabaların içi bu insanlarla dolu olduğu için parasını veren vatandaşlar oturacak yer bulamıyor. Ücretsiz yolculuk yaptıkları için oturdukları mahallede komşularının şehirden ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gidip geliyorlar. Bizim bu hizmetimiz karşısında yakın zamana kadar 750 lira ödeniyordu. Şimdi ise bin lira ödeniyor. Düşünün bir otobüs 4-5 ortaklı kişi başı 20/250 lira para kalıyor, bunun içerisinde yakıt hariç her masraf dâhil. 65 yaş, en azından bir öğrenci bileti parası, yani 1.5 lira olmalı veya kota konularak bu şekilde esnaf en azından mazot parasını çıkarabilir.? diye konuştu.

?ZAM DA SORUNUMUZU ÇÖZMEZ?

Saruhanlı Şoförler Odası Başkanı Arif Bilek ise şoför esnafı olarak girdi maliyetlerinin ve masraflarının arttığını belirterek, şunları kaydetti; Şoför esnafımız kan ağlıyor. Mazot 6 bin liranın üzerine çıktı. Parça ve lastik fiyatları yüzde yüzlere varan zamlar gördü. Son aylarda doların dalgalanmasıyla Türkiye devalüasyon yaşadı adeta. Bu durum karşısında bütün sektörlerin ürünü ve hizmeti zamlandı biz hala eski tarifeyle yolcu taşıyoruz. Özellikle yerel taşımacılıkta bu 65 yaş üzeri yolcuların ücretsiz taşınması şoför esnafımızı çok zor durumda bırakıyor. Cumhurbaşkanımızdan bu konu ile ilgili çözüm bekliyoruz.?   



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.09.2018 18:24:21 1801 0

Tarih: 26.09.2018 18:24

Haberi Sesli Oku