Saruhanlı-Manisa Yolunda 30 Km’lik Dere Temizlik Çalışması

Manisa’nın doğal çevresini korumak adına çalışmalarını titizlikle sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa-Saruhanlı karayolunun her iki yönünde başlattığı 30 kilometrelik dere temizlik çalışmasına tüm hızıyla devam ediyor. Muhtarlar mahallelerinden geçen derenin her sene düzenli olarak temizlendiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa’nın doğal çevresini korumak ve daha yaşanılabilir bir Manisa için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Manisa-Saruhanlı karayolunun her iki yönündeki derelerde temizlik çalışmasına başlandı. 30 kilometrelik alanı kapsayan temizlik çalışmaları ile ulaşım açısından önemli bir konumda olan karayolunun etrafındaki derelerde görüntü kirliliğine karşı önlem alınıyor. Çalışma ile olası taşkın riskine karşı da erken önlem alınarak, zararlı maddelerin kötü koku oluşturmasına da engel olunacak. 

“Çevre temizliğine duyarlılık gösteriyoruz”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Saruhanlı ilçemizde dere temizlik çalışması başlattık. İshakçelebi mahallesinden başlamak suretiyle karşılıklı her iki derenin de Gediz’e kadar temizlenmesini programladık. Muhtarlarımızla da iş birliği içerisinde ekiplerimiz çalışmaların devamını sağlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla çevre temizliğine ve çevreye duyarlılık göstermekteyiz. Çalışmalarımızda taşkın risklerinin önlenmesi amaçlanmaktadır. Derenin akarı sağlandığı takdirde koku bertaraf edilerek azaltılacaktır. Gediz’e kadar iki ayrı iş makinesiyle temizliğimizi sürdüreceğiz. Çalışmalarımız 1.5 ay kadar sürecek. Sonrasında bölge halkımızı temiz bir çevreye kavuşturmuş olacağız” dedi.

“Derelerimiz düzenli olarak temizleniyor”

Şehzadeler ilçesi Selimşahlar mahalle muhtarı Emrah Bilgi, “Mahallemizden geçen derede her sene sazlar çıkıyor, düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından her sene temizliği yapılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Şehzadeler ilçesi Veziroğlu mahalle muhtarı Çetin Özün, “Tahliye kanallarındaki sazlık alanların her sene düzenli temizliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Şehzadeler ilçesi Yeniköy mahalle muhtarı Levent Bolut, “MASKİ Genel Müdürlüğü dere temizlik çalışmasını her sene rutin olarak gerçekleştiriyor. Çalışmalardan çok memnunuz. Cengiz Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.



Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 17.08.2023 15:57:00 1875 0

Tarih: 17.08.2023 15:57 Güncelleme: 17.08.2023 15:58

Haberi Sesli Oku