Milletvekili Berber, ?Saruhanlımıza Modern ve Güzel Bir Hastane Kavuşturacağız.?

SARUHANLI - Saruhanlı Devlet Hastanesi´ne Saruhanlı Belediyesi ve hayırsever vatandaşların destekleri ile düzenlenen Fizik tedavi Ünitesi, Doğum salonu ve 4 yataklı 1. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı.

Devlet hastanesinde gerçekleştirilen açılış törenine, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Garnizon Komutanı yüzbaşı Serhat Karakuş, İlçe Emniyet Amiri Barış Bora Şenyurt, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, CBÜ Saruhanlı Meslek Yüksek okul Müdürü Dr. Mehmet Sabih Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Müdürü Leyla Arıcı, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Osman Çağlayan, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, ?Saruhanlı Devlet hastanesi ne zaman yapılmış diye merak ettim. Çok eski filan demişlerdi. Hastaneyi birkaç sefer gördüm. Hastanemiz 1997 yılında inşa edilmiş. Demek ki Türkiye o kadar gelişiyor ki 20 yıl öncesi çok eski oluyor. Tabi Turgutlu, Soma ilçemizde ki ve inşallah yeni inşa edilen Merkez Efendi hastanemiz ayrıca Manisa şehir hastanemizi gördüğümüzde bu hastanelerimiz milattan önceden kalmış gibi eski gözüküyor. Her şeyden önce şu anda Türkiye artık büyük düşünmeyi hem başhekimlerimiz, hem bütün kurumlarındaki arkadaşlar sadece bugünü kurtarmak belli bir ihtiyaçları karşılamak için çözüm üretmiyoruz. Eğer biz bir proje yapacaksak bu proje önümüzdeki 20.30.50 yıl nasıl hizmet verecek ona göre planlamaya, ona göre geniş tutmaya, öagöre büyük düşünmeye gayret ediyorlar. Saruhanlımızın büyüklüğümde Kırkağaç, Gördes, Demirci gibi ilçelerimizle aynı ama gelişme hızına baktığımız zaman Belediye başkanımız göreve geldiğinden bu zaman kadar Saruhanlı zaten yüzde 25, yüzde 30 büyüdü. O zaman 15 olan nüfus bugün 20 bin´i geçmiş vaziyette bu yakın bir gelecekte beli 10 yıl sonra Saruhanlı´nın 30 bini geçmiş büyük bir ilçemiz olacağını gösteriyor. Yine çevreye hizmet verecekse bu hastanenin yanına ek bina yerine Belediye başkanımız bize Saruhanlımızın en güzel yerinde yeri göstersin Saruhanlımıza Modern ve Güzel Bir Hastane Kavuşturacağız. Bu anlamda açılışımızı gerçekleştireceğimiz 3 adet yeni ünitemizin ilçeye hayırlı olmasını diliyorum. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.? Dedi.

Başhekim Dr. Ali Osman Çağlayan ise, ?Bugün burada Saruhanlı Belediye Başkanı Doktor Hüseyin Yaralı´nın ve Manisa KHB Genel Sekreteri Uzman Doktor Ayhan Korkmaz´ın destekleri ile hizmet vermeye başlayan Fizik tedavi Ünitesi, Hayırsever vatandaşlarımız İsmail Arabacı ve Fazilet Yıldız´ın katkıları ile yenilenen doğum salonu ve yatak kapasitesi artırılarak bütünüyle yenilenen 4 yataklı Birinci Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitemizin açılışını yapmak üzere bir araya geldik. Bu ünitelerin kazandırılmasına maddi ve manevi katkı veren belediye başkanımıza, genel sekreterimize ve hayırseverlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor ve Allah razı olsun diyorum. Bugün açılışını yaptığımız üniteler Saruhanlı halkımızın, bu hizmetleri almak için daha uzak merkezlere gitmelerine gerek kalmadan ve uzak hastanelere giderken yolculuk nedeniyle alacakları risklere katlanmadan en kaliteli sağlık hizmetini almalarını sağlayacaktır.

Saruhanlı Devlet Hastanesi bundan 23 yıl önce yine bir devlet-vatandaş işbirliği ile 40 yatak kapasiteli olarak yapılmış. 2007 yılında bina yetersiz gelmeye başlamış ve acil servis binası ek bina olarak inşa edilmiş. Ancak o dönemin koşulları ile bugünün koşulları arasında çok büyük farklar var. 23 yıl önce çok büyük bir işlev gören hastane binamız, bugün fiziksel yetersizlik nedeniyle kaliteli sağlık hizmeti vermekte zorlanmaktadır.
Son 15 yıl içerisinde bakanlığımızın başlattığı sağlıkta dönüşüm programı ile halkımızın sağlık hizmeti beklentisi çok yukarılara taşınmıştır.

Sağlık alanında kat edilen bunca yolu gördükten sonra, konumu ve büyüklüğü Saruhanlı ile benzer olan pek çok ilçede yeni hastanelerin yapıldığını görmek, bir baştabip olarak, neden Saruhanlı halkı da daha iyi koşullarda bir hastane binasında sağlık hizmeti almasın dedirtmektedir.

Hastanemizin sorunlarını her fırsatta büyüklerimize aktarmaya, çözüm önerilerimizi de dilimiz döndüğünce sunmaya çalışıyoruz ve çözüm için destek istiyoruz. Özellikle bugün burada yeni hastane binası için ihtiyacımız olan arsa konusunda belediye başkanımızdan desteklerini istirham ediyorum. İnşallah bir sonraki buluşmamız çözüme kavuşmuş bir acil servis ünitesi ve yeni bir hastane açılışı olur diyerek sözlerime son veriyorum. Fizik tedavi ünitesi, doğum salonu ve yoğun bakım ünitemizin hayırlı olmasını diliyor ve yapımına destek olanlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.? Şeklinde konuştu.

Başhekim Çağlayan´ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve Saruhanlı Kaymakam vekili İsmail Çorumluoğlu kısa bir konuşma yaptı.
Konuşmalarının ardından protokol üyeleri Fizik tedavi Ünitesi, Doğum salonu ve 4 yataklı 1. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesini hizmete açtı.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.04.2017 16:59:49 1068 0

Tarih: 09.04.2017 16:59

Haberi Sesli Oku