SAĞLIK - Salatalık sağlığımız konusunda oldukça faydalı bir üründür. Peki salatalığın faydaları nelerdir?

Salatalığın % 95´i sudan oluşur. Salatalık kalori, yağ, kolesterol ve sodyum bakımından düşüktür. Kabuğu ile çiğ dilimlenmiş salatalığın 1 su bardağında 0.9 gram lif olmak üzere 115 gram su, 16 kalori, 0.8 protein, 0.2 gram yağ, 2.9 gram karbonhidrat ve 1.8 gram şeker bulunur. Salatalığın bir fincanında % 11K vitamini, % 2C vitamini, magnezyum, potasyum ve manganez ve A vitamini, % 4 B-6, tiamin, riboflavin, folat, pantotenik asit, kalsiyum, demir, fosfor, çinko bakır bulunur.

Salatalığın faydası kardiyovasküler hastalık riskini azaltmanın yanı sıra kişiyi kanserin çeşitlerine karşı korumasıdır.

Salatalığın Olası Sağlık Yararları

Hidrasyon

Çoğunlukla su ve önemli elektrolitler ile dolu olan salatalık su kaybını önlemek için, sıcak yaz aylarında elinizde olan mükemmel bir besindir. Suya salatalık ekleme de su tüketimini artırmak için harika bir yoldur.

Cilt

Topikal şekilde kullanıldığında, salatalık şişme, tahriş ve iltihabı azaltan bir soğutma ve yatıştırıcı etkiye sahiptir. Salatalık dilimleri sabah şişlikleri azaltmak için göze yerleştirilir veya güneş yanığı tedavisi için cilt üzerinde yerleştirilebilir.

Kemik sağlığı

K vitamini kemikler için önemlidir. Yeterli K vitamini tüketimi meyve ve sebzelerden sağlanır. Salatalık da günlük K vitamini ihtiyacınızın çoğunu karşılar. Uygun bir tane yiyerek optimal kemik sağlığı için gerekli kalsiyum emilimini arttırabilirsiniz.

Salatalık tazeliğini korumak için bir hafta kadar buzdolabında saklanmalıdır. Bazı salatalıkların içi mum gibi olur ve onları tüketmenizde bir fayda yoktur. Bu nedenle raf ömrü bitmeden satın aldığınız salatalıklar tüketmeye özen gösterin. Salatalığı saklamadan önce güzelce yıkayın ama tüketmeden öncede iyice yıkamayı unutmayın. Çünkü salatalığın kabuğu ile yenmesi gerekir.  Buruş buruş veya solmuş uçları olan salatalıklardan kaçının. Kokusu hoş olmayan salatalıkları da almayın.

Salatalık çiğ tüketilir ve herhangi bir salata veya sandviç için harika bir ektir. Hafif bir tadı vardır ve içindeki az miktarda şeker bile şeker krizlerinize son verebilir.

Salatalık salatası ise yaz ayları için en ideal besindir.  Salatalık, herhangi salata veya sandviç içinde kullanılabilir. Yunan tarzı garnitür için dilimlenmiş salatalık, domates ve beyaz peynir karıştırma deneyebilirsiniz. Ferahlatıcı bir tedavi için su içine nane yaprakları ve salatalık ekleyerek tüketebilirsiniz. Kalın dilimler halinde kesilen salatalık her yemek yanında tüketilebilir.

Bu besin kaynağının potansiyel sağlık riskleri de araştırılmıştır. Pestisite maruz kalma riskinin daha düşük olması için organik olan salatalık tüketilmelidir. Salatalık organik değilse tüketilmemesi daha iyi olacaktır. Geleneksel olarak yetiştirilen ürünlerin organik olmayanları vücuda yarar yerine zarar getirmektedir. Bu nedenle güvenmediğiniz yerden salatalık almamalısınız. Zaten vücuda çok az yararı olan bu ürünün organik olmayanlarını tüketmek mantıklı bir karar olmayacaktır.  Faydaları ve zararları konusunda detaylı bir bilgiye gerek duyarsanız sitemizi rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz.

 



Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 1.08.2016 12:18:27 436 0

Tarih: 01.08.2016 12:18

Haberi Sesli Oku