Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Araç Durdurma, Kontrol ve Kapan Kursu" kapsamında hırsızlık zanlılarının yakalanmasına yönelik tatbikat yaptı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan ve hırsızları da polislerin canlandırdığı tatbikatta, kuyumcuyu soyan şahıslar polis ekipleri tarafından durdurularak etkisiz hale getirildi.

Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, suç ve suçlularla mücadele ederken teknolojiyi sonuna kadar kullanmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Çetin, şunları söyledi:

"Polisin suç ve suç faiileriyle mücadelesinde en sık karşılaştığı durumlardan biri de kaçan suçluların araçlarının durdurulmasıdır. Uygulama noktasından kaçan suçlu araçlarının yakalanması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Emniyet Müdürlüğümüze 57 yol kapanı operasyonel birimlerimize kullanım amacıyla gönderilmiştir.

Yol kapanı içi boş çivilerin belli düzende sıralandığı ve kısa sürede yola atılıp toplanabildiği bir mekanizmaya sahiptir. Yol kapanları içi boş çivilerin aracın lastiklerine batması sonucu lastik havalarının 12-20 saniye arasında inmesi amacıyla üretilmiş en güvenli araç durdurma tertibatı olup araç lastiklerinin havasının janta kadar inmesi sayesinde aracın kısa mesafede durmasını sağlar.

Yol kapanından geçen araç sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetmez. Araç lastik havaları indiği için gidemez. Yapılan uygulamalarda yol kapanının kullanılmasının araç durdurmadaki etkinliği güvenilirliği göz önünde bulundurularak asayiş birimlerinde görev yapan 180 personele teorik ve pratik eğitim verilmiştir."

Çetin, eğitim neticesinde başarılı olan personele sertifikalarının verildiğini, eğitimin bütün ilçelerde sırasıyla süreceğini kaydetti.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 25.10.2013 17:25:15 1391 0

Tarih: 25.10.2013 17:25

Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri