KULA - 2004 yılında Kula Belediye Meclisi kararıyla pazaryeri olarak belirlenen bölgenin kamulaştırması için yer sahipleri tarafından yüksek rakamlar istenmesi, vatandaşları mağdur etti. 2010 ? 2013 yıllarında toplamda 500 bin TL´ye Ali Mumcu ve Selçuk Sayış tarafından satın alınan pazaryerindeki tarlaların kamulaştırılması için 7 milyon TL isteniyor.

Kula Belediyesi, ilçe merkezine modern bir pazaryeri kazandırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 2004 yılında Kula Belediye Meclisi tarafından pazaryeri olarak belirlenen bölgenin kamulaştırılarak vatandaşların hizmetine açılması hedefleniyor. Pazaryeri için sahipleri tarafından belirlenen 7 milyon TL´lik bedel ise kafaları karıştırdı. 2010 ? 2013 yıllarında toplamda 500 bin TL´ye satın alınan pazaryerinin yaklaşık 14 katına satılmak istenmesi kamulaştırma sürecinin önünü tıkadı. Yer sahipleri ile uzlaşma komisyonu arasında geçen görüşmelerde de yer sahiplerinin bilirkişi tarafından belirlenen fiyatı düşük bulmasının ardından konu yargıya taşındı. Şehir planında sadece pazaryeri olarak belirtilmesine karşın tarlanın şahıslara satılması ve sonrasında ise şahıslar tarafından istenen bedeller konunun üzerinde olumsuz düşüncelere yol açtı. 

Satın Aldıkları Bedelinin 14 Katını İstiyorlar 

2010 ve 2013 yılında el değiştiren tarlaların alım bedelleri ile şu an için istenen rakamlar arasında uçurum var. Uzlaşma komisyonu ile anlaşma sağlanamamasının temel nedeni ise yerlerin alış fiyatı ile uzlaşma komisyonundan istenen rakamların arasında yaklaşık 14 katlık fark olması görünüyor. Ciddi rakam farklılıkları bulunan pazaryerinin kamulaştırılması için yargının vereceği karar bekleniyor.

Başkan Tosun: ?Pazaryeri, rant kapısı mı oldu??

Kula´ya verdikleri adaletli hizmetlerle tüm belediyelere örnek olduklarını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, kısa zaman önce cüzi bedellere pazaryeri yapılacak olan yerin satın alınması ve şimdi de astronomik rakamlar istenmesini etik bulmadığını söyledi. Vatandaşların teveccühleri ile geldikleri bu makamlarda halka hizmeti amaç edindiklerini ifade eden Başkan Tosun, ?2004 yılında Kula Belediye Meclis Üyelerince pazaryeri olarak belirlenen alanı 2009 ? 2014 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yapan Sayın Ali Mumcu ve tanınmış müteahhitlerden Sayın Selçuk Sayış satın almış. 2014 yerel seçimlerinden sonra modern bir sebze ve meyve pazarı yapmak için uzlaşarak ve anlaşarak yeri geri almak istedik, bunun için de uzlaşma komisyonu kurduk. Uygun rakamlara geri almak istedik ama girişimlerimizin hiçbiri sonuç vermedi. Şuan Kula´nın en kıymetli yeri haline gelen tarlayı altın yumurtlayan bir tavuk olarak mı gördüler acaba? 400 bin TL´ye alıp 4 milyon 500 bin TL isteyen birisi ve 100 bin TL alıp 2 milyon TL isteyen bir başkası için akıllara ne gelir kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bunlar hangi ülkelerin para birimini kullanıyor ki üç dört senede 14 kat fark artarak masraflarla birlikte 7 Milyon´u geçiyor. Bu yer hangi amaçla kimlere hizmet etmek için alınmıştır? O dönemin yönetimi ve meclis üyeleri niçin sessiz kalıp Kula halkına hizmet verecek bir yeri satılmasına durun demesi gerekmiyor muydu? Önceki mal sahipleri, o yer Meclisçe pazaryeri olarak belirlenmeseydi bu paralara satar mıydı? Vatan, millet, adalet ve hak diyeceksin; sevdanın yolları sana, kurşunlar Kula halkına mı düşecek? Yoksa ortada paralel bir rant çetesi mi var? Düşüncem odur ki her halükarda oradan kat kat karlı çıkacaksınız ama orada Kula halkının gözü var. Bu milletin ahı var. Bizim de yerin aslına dönmesi için mücadelemiz var. Burası eğer rant kapısına dönüştürülmek isteniyorsa takdiri Kula halkına, döndürenleri ise vicdanları ile baş başa bırakıyor ve Allah´a havale ediyorum? dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 5.08.2016 12:48:16 439 0

Tarih: 05.08.2016 12:48

Haberi Sesli Oku