POLİTİKA - AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ezanın yeniden aslına uygun olarak okutulmasının 66. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ?Ezan sadece namaz vakitlerini bildirmez. O şanlı Peygamberin kıyamete kadar devam edecek olan davetidir. İslam coğrafyasında ezan bütün her yerde tek bir dilde okunur. Bunu ortadan kaldırmaya dönük çalışmalar aslında İslam´ın ortak dil birliğini ve mana birliğini bozmaya dönük girişimlerdir. Bu topraklar üzerinde ezan sesi hiçbir zaman dinmeyecek, bayrağımız inmeyecek. Bu ezanlar için, bu din için, bu bayrak için ve bu millet için can verenlerin ruhlarının incinmesini müsaade etmeyeceğiz? dedi.

Ezanın yeniden aslına uygun olarak okutulmasının 66. Yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ezanın Müslümanlar arasında ilahi bir davet ve parola olduğunu kaydederek 16 Haziran 1950´de ezanı tekrar öz diline çeviren Adnan Menderes ile arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını belirtti.

EZANIN TÜRKÇE OKUTULMASI KANAYAN BİR YARAYDI

?Dinde reform ve ibadetleri Türkçeleştirme adı altında ezanın Türkçe olarak okutulması milletimizin içinde sürekli kanayan bir yara olarak durdu ve Türk Milleti ezanın yeniden aslına uygun olarak okutulmasını dört gözle bekledi? diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Ezanın dili Arapçadır ancak bir Arabın sözleri değildir.  Ezanın dili bir manasıyla Allah´ın dilidir. Ezanın sözleri Yüce Yaradan tarafından Peygamber Efendimize vahiyle ve bugünkü okunuş şekli ise birçok sahabeye ilham ile bildirilmiştir. Bunun içindir ki ezan ?Ezan-ı Muhammedi? olarak adlandırılmıştır. Bu­ra­dan da an­la­şı­lı­yor ki ezan ilâ­hî bir ter­cih­tir, ilâ­hî bir da­vet­tir, ilâ­hî bir teb­liğ­dir, ilâ­hî bir me­saj­dır. Ezan Müslümanlar arasında bir pa­ro­la­dır, Müs­lü­man­la­rın hür­ri­yet ve bir­lik alâ­me­ti­dir. İş­te bu se­bep­ten­dir ki, ?Ezanı aslına uygun olarak oku­ma, İs­lâm dün­ya­sın­da fe­tih ve za­fer­le­rin vaz­ge­çil­mez bir un­su­ru ol­muş­tur? ifadesinde bulundu.

TÜRKÇE OKUNMASI EZANIN AHENGİNİ, MANASINI VE RUHUNU BOZMUŞTU

Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü; ?Ezanın Türkçe okunması büyük bir zorlamaydı. Yapılan yanlış bir uygulamaydı. Bu uygulama ile ezanın Türkçe okunması, ezanın aslında olan ahengi, manayı, ruhumuza işleyen şiirselliğini ve derinliğini bozmuştur. İnsanlarımız dinledikleri şeyin ezan mı başka bir şey mi olduğunu anlamamışlardır. Bunun içindir ki dört gözle ve hasretle ezanın tekrar aslına uygun okunmasını beklemişlerdir. Bu bekleyiş Merhum Adnan Menderes önderliğindeki DP´nin iktidara gelmesine kadar sürmüş ve Adnan Menderes´in ilk icraatı ezanın yeniden aslına uygun olarak okunması için yasal düzenleme yapmak olmuştur. Allah ondan ve arkadaşlarından razı olsun. Bu topraklar üzerinde ezan sesi hiçbir zaman dinmesin, bayrağımız inmesin. Bu ezanlar için, bu din için, bu bayrak için ve bu millet için can verenlerin ruhları incinmesin.?

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 16.06.2016 11:15:05 339 0

Tarih: 16.06.2016 11:15

Haberi Sesli Oku