SARUHANLI - Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşun 99 uncu yıldönümüyle ilgili açıklama yapan Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasıyla Anadolu’nun dört bir tarafı işgal edilmiştir. 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgal eden Yunanlılar 26 Mayıs 1919 tarihinde Şehzadeler şehri Manisa’yı işgal etmiştir. Savunmasız Manisalılardan 3500 kişi yakılmak suretiyle, 855 kişi de kurşunlanarak katledilmiştir. Yunan işgalinden önce 45 binin üzerinde olan Manisa’daki Müslüman nüfus,  Manisa’nın kurtuluşundan sonra 15 binin altına düşmüştür. 3 yıl 3 ay 13 günlük Yunan işgali süresince Manisa’daki 10.700 ev, 13 cami, 2449 dükkân, 35 han, 7 hamam, bir çiftlik, 26 bağ evi,1740 köy evi yakılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığında kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızın en önemli halkası olan Büyük Zafer 26 Ağustos 1922 sabahı taarruzla başlamış, 30 Ağustos’ta cephedeki büyük savaş kazanılmıştır. Büyük Taarruz Zaferiyle düşmanın peşine düşen Türk Ordusu 8 Eylül’de Manisa’yı düşman işgalinden kurtarmıştır. ” dedi.

Küresel güçler Anadolu’yu işgal planından hiçbir zaman vazgeçmemiştir

Küresel güçlerin Anadolu’yu işgal planından hiçbir azman vazgeçmediğini söyleyen Manisa Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “101 yıl önce Yunanistan’ı taşeron olarak kullanıp Anadolu’yu işgal etmeye çalışan küresel güçler, bugün de siyasal kuşatma politikaları, ekonomik operasyonlar ve terör örgütleriyle Türk Milletinin birliğine, bütünlüğüne yönelik saldırılarına devam etmektedir. Cumhur İttifakı, küresel güçlerin kuşatma politikaları ve ekonomik operasyonlarıyla mücadele etmektedir. Zillet ittifakı ise Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapmakta, küresel güçlerin taşeronluğunu yapmakta, muhalefet maskesiyle Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet etmekte, her meseleyi bahane ederek ülkemizi istikrarsızlaştırmaya ve kaosa sürüklemeye çalışmaktadır.” dedi.

Türk Milleti bu topraklarda ebediyen var olacaktır.

Türk Milleti’nin bu topraklarda ebediyen var olacağını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Büyük Türk Milleti her ne şart altında olursa olsun bağımsızlık ve özgürlüğünden asla taviz vermemiştir. Birlik ve beraberliğini her şeyin üzerinde tutan Türk Milleti bu topraklarda ebediyen var olacaktır. Vatan bölünmeyecek; ezan dinmeyecek; bayrak inmeyecektir. Bilinmelidir ki; Bilge Han’ın “Ey Türk! Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir” sözü, tarihimizden miras “devlet-ebed-müddet” ilkesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü sadece hüsnüniyet dilekleri değildir. Aynı zamanda binlerce yıllık tarih tecrübesinin ve sarsılmaz irademizin ifadeleridir.” dedi.

      Kahraman Manisalıların verdiği şerefli mücadele her zaman gururla anılacaktır.

Milli Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasında Manisa’nın verdiği mücadelenin önemine değinen MHP’li Akçay, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yürütülen Milli Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasında Manisa’mızın gösterdiği kahramanlık Türk Tarihinin altın sayfalarında yerini almıştır. Kahraman Manisalıların verdiği şerefli mücadele her zaman gururla anılacaktır. Bu toprakları bize vatan yapan, tereddüt etmeden canlarını veren şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla anıyoruz. Bugün eğer ay yıldızlı Al bayrağımız bu topraklarda dalgalanıyorsa bu şehitlerimizin sayesindedir. Bu duygu ve düşüncelerle;  Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99 uncu yıldönümünü kutluyor,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak Milli Mücadele kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

 



Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 7.09.2021 19:06:00 555 0

Tarih: 07.09.2021 19:06

Haberi Sesli Oku