SARUHANLI - MHP’nin ‘Adım Adım 2023; İl İl Anadolu’ temalı il ziyaretleri kapsamında Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve MHP MYK Üyeleriyle birlikte 4-6 Kasım tarihleri arasında Hakkari’de temaslarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 4 Kasım’da MHP Hakkari Yüksekova ilçe teşkilatının açılışını yaptıktan sonra 4-6 Kasım tarihleri arasında Yüksekova ve Hakkari’de ziyaretlerde bulundu. MHP’li Akçay, 6 Kasımda Hakkari’de basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelerek ülke gündemi ve Hakkari temaslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Hakkari’nin tüm sorunlarına vakıftır.

Hakkari ziyaretleri hakkında bilgi veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla “ADIM ADIM 2023; İL İL ANADOLU” temalı MHP il ziyaretleri programı kapsamında Hakkari ziyaretlerimize başlamak üzere Mersin Milletvekilimiz Sayın Olcay KILAVUZ, MYK Üyelerimiz Sayın Mehmet Beşir TATAR, Sayın Ali UÇAK ve Sayın Mustafa Bahadır Çiçek ile birlikte 4, 5 ve 6 Kasım tarihlerinde Hakkari’de ziyaretlerde bulunduk. Yüsekova ilçe teşkilatımızın açılışını gerçekleştirdik, Suüstü Mahallemizi ziyaret ederek vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Hakkari ve Yüskeova’da kamu kurumlarını ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Hakkari’de korucubaşılarımız, muhtarlarımız, şehit ve gazi ailelerimiz ve mesleki ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Hakkari merkeze bağlı Durankaya Beldemizi ve Çanaklı Köyümüzü ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Hakkari esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek Hakkari’nin sorunlarıyla ilgili istişarede bulunduk. Hakkari’nin kanaat önderlerini ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Son dört yıl içinde Hakkari’ye dördüncü gelişim. Diğer milletvekillerimiz ve MYK üyelerimiz de Hakkari’ye sürekli gelmişlerdir. Bu ziyaretlerimizde Hakkari’yi İlçe ilçe, belde belde, köy köy gezerek vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek istişarelerde bulunduk. Hakkari İl Başkanımız Sayın Fatih Özbek’in bize sunduğu raporlar ve bu görüşmelerimiz sonucunda Hakkari’nin tüm sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Hakkari’nin potansiyeli harekete geçirilmelidir.

Hakkari’nin sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiğini söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hakkâri; ticaret, tarım, turizm, madencilik gibi birçok sektörde potansiyeli olmakla birlikte olması gereken yerin çok gerisinde kalmıştır. Hakkari’de tüm sorunlar birbirini tetiklemektedir. Son altı yılda Hakkari’nin nüfusu sadece iki bin kişi artmıştır. Doğum oranının yüksek olmasına rağmen nüfusun bu kadar az artmasının nedeni iç göçtür. İç göçün nedeni de işsizliktir. İşsizliğin en büyük nedeni terör belası nedeniyle özel yatırımlarım gelmemesi, kamu yatırımlarının zamanında bitirilememesidir. Cumhur İttifakının terörle mücadeledeki kararlığı sonucu tüm Türkiye’de olduğu gibi Hakkari’de de huzur ortamı sağlanmıştır. Bunun neticesinde hem kamu yatırımları hem de özel sektör yatırımları artmaya başlamıştır. Ayrıca başta yol projeleri olmak üzere terör nedeniyle yıllardır bitirilemeyen kamu yatırımları hızlanmaya başlamıştır. Hakkâri 2000’li yıllarda kalkınmada öncelikli bölgeler kapsamına alınmasına rağmen sanayi sektörü yeterince gelişememiştir. Hakkari’de sanayi yatırımlarının arttırılması ve teşvik edilmesi gerekmektedir. " dedi.

Tarım ve hayvancılık desteklenmelidir.

Hakkari’de tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini söyleyen MHP’li Akçay, “Hakkâri nüfusunun büyük bir bölümü geçimini tarım ile sağlamakta, tarımla uğraşan nüfusun ise yaklaşık yarısı hayvancılıktan geçimini sağlamaktadır. Hakkari’de yaylalarda arıcılık için çiçekler bol miktarda bulunmaktadır. Bu kapsamda başta organik bal olmak üzere doğal bal üretimine yönelik projeler desteklenmelidir. Hakkari’de son yıllarda on binlerce ceviz fidanı dikilmiştir. Zap Vadisine binlerce yeni ceviz ağacı dikilmesi düşünülmektedir. Bu projelerin gerçekleşmesi durumunda ceviz Hakkari’nin en önemli gelir kaynaklarından biri olacaktır. Hakkari’de domates ve karpuz üretimiyle ilgili sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır. Bu projelere verilen destekler artırılmalıdır.” dedi.

Hakkari’deki maden rezervleri yatırıma dönüştürülmelidir.

Hakkari’deki maden rezervlerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyleyen MHP’li Akçay, “ Hakkâri, bulunduğu jeolojik ve coğrafik konumu nedeniyle maden çeşitliliği ve rezervi yönünden zengin bir ilimizdir. Hakkâri’de yapılan çalışmalar sonucunda titan, krom, kurşun-çinko ve kükürt cevherlerine yönelik bulgular ortaya çıkarılmıştır. Türkiye’nin en büyük rezervlerine sahip karbonatlı-sülfürlü çinko yatakları bulunmaktadır. Bu maden rezervleri ekonomiye kazandırılmalı, yatırımlar Hakkari ilimize yapılmalıdır” dedi.

Hakkari’nin turizm potansiyeli harekete geçirilmelidir.

Hakkari’nin çok bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyen MHP’li Akçay,”Hakkari gökyüzüne uzanan yüksek ve haşmetli dağları, derin vadileri, buzul göl ve dorukları, yüksek şelaleri, karlarla kaplı dağ zirveleri, yaylalarıyla dağcılık, kış sporları, doğa yürüyüşü, rafting ve su ve kara avcılığı için turizm açısından doğal zengin kaynaklara sahiptir. M.Ö. 7000'li yıllara kadar uzanan tarihi geçmişe sahip çeşitli kültür ve medeniyet izlerini taşıyan tarihi eserlerin varlığı turizm açısından ayrı bir potansiyel oluşturmaktadır. Bugüne kadar başta terör belası olmak üzere, ulaşım, tesis, alt yapı ve tanıtım yetersizliği gibi nedenlerle yeterince değerlendirilmeyen bu bakir kaynaklar rasyonel bir şekilde ele alınıp turizme kazandırıldığı takdirde bölgenin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

Hakkari-Van alternatif karayolu ve demiryolu projesi, Hakkari’ye çağ atlatacaktır.

Hakkarililerin en büyük beklentisinin Hakkari’yi Van’a bağlayacak alternatif karayolu ve demiryolu projesi olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hakkari, karayolu ulaşımında tek giriş ve çıkışı olan bir ildir. Hakkari'nin batısından Durankaya Beldesi, Geçitli ve Aksu Köyleri güzergâhından Van'a mesafe yaklaşık 100 kilometredir. Hakkari’den Van’a bu güzergahtan yapılacak karayolu ve tren yolu Hakkari'ye çağ atlatacaktır. Bu proje Hakkari’ye ekonomik ve sosyal alan büyük katkı sağlayacak, Hakkari’nin kalkınmasına büyük ivme kazandıracaktır. Hakkari-Van alternatif karayolu projesi, Hakkari için bu zamana kadar yapılan en büyük yatırım olacaktır. Hizmete girecek alternatif yol ve tren yolu, Hakkari’deki göçlerin önünü kesecektir. Hakkari-Van alternatif karayolu ile demiryolu projesi bir an önce hayata geçirilmelidir.” dedi.

Hakkari’deki sınır kapıları daha aktif hale getirilmelidir.

Hakkari’nin iki farklı ülkeye komşu olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,“Hakkâri’nin iki farklı ülke ile sınır komşusu olması ve bu komşu ülkelerdeki insanlarla akrabalık bağlarının bulunması, doğal olarak ilin ticari hayatına katkı sunma fırsatlarını içinde barındırmaktadır. Ancak sınır ticareti düzeyi ve parasal boyutu mevzuat ve altyapı yetersizliğinden dolayı yeterince gelişmemiştir. Çukurca’daki Üzümlü Sınır Kapısında Sınır Ticaret Merkezi ile ilgili çalışmalar bitmiş ve onay aşamasındadır. Üzümlü Sınır Kapısı ile ilgili sorunlardan birinin de 22 km’lik yol çalışmasıdır. Bu projenin de 2022 yılsonuna bitirilmesinin düşünülmektedir. Derecik’deki Umurlu Sınır Kapısının en önemli ihtiyacı13 km’lik yol çalışmasıdır. Bu çalışmanın 2022 yılında bitirilmesi düşünülmektedir. Umurlu Sınır Kapısında bazı eksiklilerin vardır, ancak yol çalışmasının bitmesiyle birlikte bu eksiklikler de çok kısa bir sürede tamamlanacaktır.” dedi.

Hakkari’deki kamu yatırımlarına değinen MHP’li Akçay, “22 km’lik üzümlü ayrımı-geçitli yolu çalışmaları hızlandırılmalıdır. Yapımına başlanan 13 km’lik Derecik şehir geçişi-Umurlu Sınır Kapısı yolu çalışmaları bir an önce bitirilerek Umurlu Sınır Kapısı daha aktif hale getirilmelidir. Yapımına başlanan 19 km’lik Hakkari ayrımı-Çukurca yolu çalışmaları hızlandırılmalıdır. Yapımına başlanan 34 km’lik Serbest Karakolu- Çığlı- Düztepe- Ormanlı- Şen Tepe- Üzümlü yolu çalışmalarına ek kaynak aktarılarak bu proje en kısa sürede bitirilmelidir. 50 km’lik Hakkari Merkez- Yeniköprü yolu asfalt ve genişletme çalışmaları hızlandırılmalıdır. Hakkari Barajı ve Hidro Elektrik Santralı (ZAP) projesine ek kaynak aktarılarak proje bir an önce bitirilmelidir. Hakkari Devlet Hastanesinin 100 yataklı ek hizmet binası bir an önce hizmete girmelidir. Derecik ilçe Hastanesi ile Hakkari, Çukurca ve Şemdinli Devlet Hastanesi lojmanları ile proje kapsamındaki Sağlık Evleri, Halk Sağlığı Merkezleri için kaynak aktarılarak buralar bir an önce bitirilmelidir. Hakkari Üniversitesi geliştirilerek Hakkari eğitim şehri haline getirilmelidir. Bu kentin sosyo-ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Hakkari’de Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait ek öğrenci yurdu inşaatı bir an önce bitirilmelidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Hakkari’nin tüm sorunlarını vakıfız. Hakkari’nin sanayi, ticaret, tarım, turizm ve madencilik sektöründeki potansiyelinin harekete geçirilmelidir. İstihdama yönelik kamu ve özel yatırımları

arttırılmalı, ulaşım ağları genişletilmeli, mevcut ulaşım ağları yenilenmeli, alternatif ulaşım ağları oluşturulmalı ve Yüksekova havalimanı daha aktif hale getirilmelidir. Hakkari Üniversitesi geliştirilip ilçelere Meslek Yüksekokulları kurularak Hakkari bir eğitim şehri haline getirilmelidir. Hakkari’nin zengin doğal kaynakları değerlendirilmeli ve dış ticaretin arttırılması için mevcut sınır kapıları aktif hale getirilmeli, alternatif sınır kapıları hayata geçirilmelidir.” dedi.

 

Cumhur İttifakının terörle mücadeledeki kararlı tutumu sayesinde Türkiye huzura kavuşmuştur

Cumhur İttifakının terörle mücadeledeki kararlı tutumu sayesinde Türkiye’de huzur ve güvenliğin sağlandığını söyleyen MHP’li Akçay, “Cumhur İttifakının terörle mücadeledeki kararlı tutumu sayesinde Türkiye’de huzur ve güvenlik sağlanmıştır. Bunun en güzel örneklerinden biri de Hakkari’dir. Cumhur ittifakı terör örgütleri ve işbirlikçileriyle mücadele ederken CHP, HDP ve İP’in başını çektiği zillet ittifakı terör örgütleri ve yandaşlarıyla işbirliği yapmaktadır. Cumhur İttifakı Türkiye’nin milli çıkarları sahip çıkmakta, bu konuda asla taviz vermemektedir. Türkiye düşmanları, milli çıkarlarına sahip çıkan Türkiye’ye karşı siyasi ve ekonomik operasyonlar yapmaktadır. Cumhur İttifakı Türkiye düşmanlarının siyasi ve ekonomik operasyonlarıyla mücadele ederken zillet ittifakı Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yaparak milli çıkarlarımıza muhalefet etmektedir.” dedi.

 

CHP, Atatürk’e ihanet etmektedir

Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ihanet ettiğini söyleyen MHP’li Akçay, “Fetö terör örgütünün kaset kumpasıyla CHP’nin başına getirilen Kılıçdaroğlu, CHP’yi kuruluş felsefesinden ve köklerinden kopartmıştır. Kılıçdaroğlu milli hassasiyeti olanları CHP’den tasfiye ederken CHP yönetimini Atatürk düşmanları ve terör destekçileriyle doldurmuştur. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP, Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle saf tutmaktadır. Bu gün geldiğimiz noktada Pkk terör örgütünün siyasi kolu HDP ile CHP’nin söylemleri arasında hiçbir fark yoktur. Kılıçdaroğlu’nun da itiraf ettiği gibi Atatürk’ün kurduğu CHP ile bu günkü CHP arasında dünyalar kadar fark vardır. Atatürk’ün CHP’si Türkiye’nin bağımsızlığı için yedi düvele meydan okumuştur. Bugünkü CHP ise yedi düvelle işbirliği yaparak yabancı başkentlerden iktidar dilenmektedir. Atatürk’ün CHP’si Türkiye’nin milli meselelerinde asla taviz vermemiştir. Bugünkü CHP ise Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet etmekte, Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu yapmaktadır. Atatürk’ün CHP’si Türkiye’nin birlik ve bekasından asla taviz vermemiştir. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP ise, Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapmaktadır. Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine savaş açmış, Anayasa’nın ilk üç maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söylemiş, bu konuda HDP, İP ve SP ile gizli anayasa çalışması yapmıştır. Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP bu haliyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ihanet etmektedir.” dedi.



Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 9.11.2021 15:48:00 774 0

Tarih: 09.11.2021 15:48

Haberi Sesli Oku