POLİTİKA - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ülkemizi ziyaret eden Akdeniz Ülkeleri Basın Heyetini kabul etti.  

Manisa milletvekili MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ülkemizi ziyarete gelen Akdeniz Ülkeleri Basın Heyetini kabul etti. Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya´dan 14 gazeteci ile Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden 8 kişinin yer aldığı heyeti TBMM´de kabul eden MHP´li Akçay gazetecilere 15 Temmuz darbe girişimi, darbe girişiminde MHP´nin tutumu ve Türkiye´nin terörle mücadele politikası hakkında bilgi verdi. 

Konuşmasına başlarken 15 Temmuz akşamı yaşananların Türkiye´nin siyasi ve toplumsal hayatı bakımından bir milat olduğunu belirten MHP´li Akçay, ?O günden bu yana yaşananları en iyi şekilde takip etmekteyiz. Türkiye´de demokrasi içerisinde siyaset yapan partiler olarak darbe girişimine karşı ilk andan itibaren demokrasiden yana tavır koyduk.? dedi. 

15 Temmuz akşamı itibariyle MHP´nin tutumunu her türlü hukuksuz oldu bittiye, fiili duruma karşı bir duruş olarak belirten MHP´li Akçay, ?MHP´nin tutumu ilkeseldir, konjonktürel değildir. Ülkemizde parlamenter demokrasiyi yerleştirmenin en temel şartlarından birisi demokrasiye ve hukuk ilkelerine sarsılmaz bir şekilde bağlı olmaktır. MHP´nin bu tavrı ister iktidar olsun, ister muhalefet olsun değişmez.? dedi. 

?OHAL Döneminde Terörle Mücadele Son Derece Normal? 

Gazetecilerin OHAL dönemindeki uygulamalara ilişkin sorularını da cevaplayan MHP´li Akçay bazı Avrupa ülkelerinde meydana gelen terör saldırıları sonrasında bu ülkelerdeki refleksler dikkate alındığında 15 Temmuz gibi bir terör saldırısı karşısında Türkiye´nin tavrının son derece normal olduğunu belirtti. Darbe girişimi sonrasında FETÖ´cü darbe girişimini bertaraf etmenin ve terörle mücadelenin bir yöntemi olduğu için OHAL ilanına destek verdiklerini belirten MHP´li Akçay, ?Biz bir muhalefet partisi olarak OHAL döneminde çıkarılan KHK´ların ve uygulamalarının takipçisiyiz. OHAL uygulamasının OHAL Kanununun verdiği yetki sınırları içerisinde sürdürülmesi için iktidarın dikkatli olması hususunda eleştiri ve uyarılarımızı da yapıyoruz. 

Demokratik ülkeler içerisinde terör saldırılarına en fazla maruz kalan ülke Türkiye´dir. Türkiye bugün sadece FETÖ ile değil, PKK ve IŞİD gibi terör örgütleriyle de mücadele etmektedir. 

Biz terörle mücadele ederken terör yapılanmaları küresel bir özellik göstermektedir. Terörle mücadelede Türkiye demokratik ülkeler tarafından dostluk ve müttefik ilişkileri çerçevesinde yeterince desteklenmemektedir. Son 50 yıllık tarihe bakıldığında terör yapılanmalarının canavarlaşarak bütün ülkeleri tehdit ettiği aşikardır. Bu nedenle terör örgütlerine müsamaha gösterilemez.? dedi. 

Gazetecilerin hükümetin terörle mücadelesinin etkin bir şekilde yürütülüp yürütülmediğine dair sorularına da cevap veren MHP´li Akçay, terörle mücadele sürecinde MHP´nin hükümete yönelik eleştiri ve katkıları olduğunu ve MHP´nin bu yaklaşımının devam edeceğini belirtti. MHP´li Akçay konuşmasına şöyle devam etti: 

?Terörle mücadele sürecinde hükümetin MHP´nin yıllardır yaptığı eleştirileri, uyarı ve önerileri doğrultusunda işler yapmaya çalıştığına dikkat çekmek istiyorum. Örneğin, 2009 yılında adına son olarak çözüm süreci dedikleri bir terörle müzakere süreci başlatıldığında biz bu yaklaşımla kesinlikle terörle mücadele edilemeyeceğini ve bu yaklaşımın terörü daha da azdıracağını söyledik ve haklı çıktık. Bugün hükümet MHP´nin bu görüşüne yaklaşmıştır. Hükümet çözüm süreciyle terörü bitiremeyeceğini fark etmiş ve bizim görüşümüzü benimsemiştir.? dedi. 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 30.09.2016 10:01:34 256 0

Tarih: 30.09.2016 10:01

Haberi Sesli Oku