MCBÜ´de ?TÜBİTAK 1001 Proje Çağrılarına Etkin Proje Yazımı Eğitimi? yapıldı

GÜNCEL - TÜBİTAK´ın maddi yönden desteklediği ?TÜBİTAK 1001 Proje Çağrılarına Etkin Proje Yazımı Eğitimi?, MCBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde yapıldı. TÜBİTAK´ın 2237 kodlu Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında (2015/3) ülke genelinde toplam 15 projeye destek verilirken, söz konusu etkinlik Manisa Celal Bayar Üniversitesi´nde ikinci kez gerçekleştirilmiş oldu.

Etkinlik MCBÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin bir faaliyeti olarak gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan MCBÜ Araştırma ve Geliştirme konularından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya etkinliğin üniversitemizde gerçekleştiriliyor olmasının önemine dikkat çekerek, TÜBİTAK´ın araştırmaya ayırdığı bütçelerden yararlanma konusunda bu tür eğitimlerin gerekliliği üzerinde durdu. Daha sonra söz alan MCBÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Mızrak Özfırat, merkezin üniversitenin proje potansiyelini geliştirme ve dış paydaşları ile olan işbirliğini sıkılaştırma konusundaki kararlılığından ve çabalarından söz etti. Etkinliğin Düzenleme Kurulu Başkanlığını yapan, MCBÜ Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Levent Şık ise, bu tür eğitimlerin öncelikle zihinlerde mevcut olan TÜBİTAK´a uzaklığın giderilmesi açısından önemli olduğuna işaret etti. Şık, geçen yıl 100, bu yıl ise 120 araştırmacıyı nitelikli proje yazma eğitimi konusunda maddi olarak destekleyen TÜBİTAK´ın ve kendilerine her yönden destek olan üniversite üst yönetiminin üzerine düşeni yaptığını, sıranın ayrıcalıklı projeler üretmesi beklenen araştırmacılara geldiğini belirtti.

Doç. Dr. Levent Şık´ın verdiği bilgiye göre etkinlik kapsamında 120 akademisyen TÜBİTAK´ın en itibarlı projelerinden biri olarak anılan 1001 kodlu projelerine ?Kabul edilebilirliği yüksek bir proje nasıl yazılır?? konusunda yoğun bir eğitime tabi tutuldu.

Eğitime, farklı akademik unvanlara ve ilgi alanlarına sahip 109 Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 3 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 3 Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, 2 Dokuz Eylül Üniversitesi, 1 Ege Üniversitesi, 1 Uşak Üniversitesi,  1 İzmir Ekonomi Üniversitesi personeli katıldı. Katılımcılar eğitimin ilk gününde TÜBİTAK´ı ve sağladığı araştırma olanaklarını tanıdı. İkinci ve üçüncü günlerde ise 1001 projesi başvuru formunun ayrıntılarını teorik ve uygulamalı eğitimlerle irdeledi.

Üçüncü günün sonunda yapılan kapanış oturumunda katılımcıların eğitim başlamadan önceki fikirleri ile tamamlandıktan sonraki fikirleri arasında önemli farklılıkların olduğu tespit edildi. Bu çerçevede eğitim aralarında birbirlerini ve çalışma alanlarını da tanıma fırsatı bulan katılımcılar, gelecekte birlikte gerçekleştirebilecekleri araştırma konuları üzerinde konuşma imkanı da buldu.

Eğitimler, akademik uzmanlık alanlarındaki yetkinliklerinin yanı sıra, TÜBİTAK projesi hazırlama, yürütme ve hakemliği konularında da seçkin bir konuma sahip olan 5 eğitmen tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar, 3 günde toplam 53 saat boyunca Ege Üniversitesi´nden Prof. Dr. Bahattin Tanyolaç, Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, Doç. Dr. Ayhan Şenkardeşler, Doç. Dr. Abdullah Temizkan; Manisa Celal Bayar Üniversitesi´nden ise Prof. Dr. Seda Vatansever tarafından verilen bilgilerle proje yazımı konusunda güçlendirildi.

Kapanış oturumunda söz alan Etkinlik Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Levent Şık, bu ortamın oluşmasına imkan sağlayan başta TÜBİTAK ve üniversitemiz üst yönetimi olmak üzere herkese teşekkür ederek, proje yazımı konusunda katılımcıların daha güçlü ve cesaretli olduklarına inandığını ifade etti.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.05.2016 12:22:53 409 0

Tarih: 04.05.2016 12:22

Haberi Sesli Oku