MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Erasmus+ Ofisi tarafından düzenlenen ?V. Erasmus Bölüm Koordinatörleri Genel Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı? 9-10 Şubat 2019 tarihlerinde Kuşadası Pine Bay Holiday Resort Otelde gerçekleştirildi.

Toplantı, yaratmış olduğu koordinatörler arası etkileşim ve işbirliği duygusu ile Manisa Celal Bayar Üniversitesinin ortak kültürüne katkı sağlamaya devam ediyor.

Son 1 yılda, 12 Avrupa Birliği ülkesinden 18 üniversite ile 53 bölüm anlaşması yapıldı

MCBÜ Uluslararası İlişkiler Biriminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar toplantıda yaptığı konuşmada Uluslararası İlişkiler Erasmus Koordinatörlüğünün toplantılardaki amacının; üniversitenin Erasmus+ Programı kapsamındaki faaliyetlerini tanıtmak, devam eden programlarla ilgili gelişmeleri bildirerek problemleri tartışmak ve akademik birimlerdeki koordinatörler için etkin çalışma stratejileri geliştirmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kovancılar; MCBÜ´nün uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda, 5 yılda 20 Avrupa Birliği ülkesinden 85 üniversite ile 275 bölüm anlaşma sayısına, son 1 yılda ise 12 Avrupa Birliği ülkesinden 18 üniversite ile 53 bölüm anlaşma sayısına ulaşıldığını söyledi.

Erasmus´tan Güzel Haberler

Prof. Dr. Birol Kovancılar, Erasmus+ kapsamında iki yeni projenin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiği müjdesini verdi. MCBÜ liderliğindeki Euro Placement Opportunities - EPO (Avrupa Staj Fırsatları) Erasmus+ KA108 Konsorsiyum projesinin Ulusal Ajans tarafından kabul edildiğini, Ulusal Ajans tarafından kabul edilen en yüksek bütçeli 5. proje olan bu proje kapsamında 96.700 Avro bütçe verilmiş olduğunu katılımcı koordinatör ve koordinatör yardımcılarına aktardı. İkinci olarak Erasmus+ KA 107 ? Uluslararası Kredi Hareketliliği ile 4 ülke için projemizin kabul edildiğini, bu proje kapsamında 81.945 Avro bütçe verilmiş olduğunu, Konsorsiyum KA108 ve KA 107 (Uluslararası Kredi Hareketliliği) projeleri ile öğrenci ve personelimize yeni hareketlilik kaynakları yaratıldığını ve toplam bütçe miktarı 199.895 Avro iken, bu iki proje ile birlikte toplam bütçe miktarının 378.540 Avro´ya ulaştığını katılımcılara bildirdi.

Programın devamında MCBÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü Öğretim Görevlileri İpek Yeniay ve Devrim Zerengök, Erasmus+ Programı´nın genel yapısı, öğrenci hareketlilikleri, iş akış şemaları ve Ulusal Konsorsiyum Projeleri (KA108) ve Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107-ICM) hakkında katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

MCBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Koordinatörü ve MCBÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİL-MER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül B. Oğuz, merkezin genel faaliyetleri ve Dil-Mer bünyesinde başlatılan ?Yabancı Dil Olarak Türkçe´nin Öğretimi Sertifika Programı? hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Deneyim Paylaşımı Oturumlarında; MCBÜ Alaşehir Meslek Yüksekokulu Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Şenay Aydın, Erasmus+ Hareketliliği tecrübesi ve bu deneyiminin getirileri hakkında bir sunum ile katılımcıları bilgilendirdi. MCBÜ Malzeme Mühendisliği Bölüm Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Tuğçe Yağcı, Erasmus+ bünyesinde düzenlemiş oldukları Personel Eğitim Alma Hareketliliği "Staff Week (Personel Haftası)" hakkındaki tecrübelerini katılımcılara aktardı. 

MCBÜ fakülte ve bölümlerinin Erasmus koordinatörleri; eğitici ve interaktif etkinliklerle, gruplara ayrılarak ortak bir amaç için iş birliği içerisinde faaliyetlere katılım sağladılar.

MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Pınar Güzel, Dr. Öğr. Üyesi Melike Esentaş ve Spor Bilimleri Fakültesi Erasmus Bölüm Koordinatörlüğü Temsilcisi Doç. Dr. Selhan Özbey mentörlüğünde müziğin evrensellik özelliğini kullanarak farklılıkları bir araya getirmeyi ve ortak bir temada buluşulmasını amaçlayan ?Ritim Oyunu?; yaratıcılık, görsel algı, takım çalışması ve koordinasyon becerilerini pekiştirmek için ?Becerikli Yapılar? adlı interaktif etkinlikler gerçekleştirildi. Böylece farklı bölümlerden gelen koordinatörler arasında fikir alışverişi ve birlikte çalışma ruhu sağlandı. Ayrıca Uluslararası İlişkiler Ofisi Öğr. Gör. Deniz Dirik moderatörlüğünde Erasmus+ Hareketliliği ile ilgili konuları içeren ?Kahoot? isimli bir interaktif bilgi yarışması düzenlendi.

Erasmus+ Programından en üst seviyede faydalanma imkanı ve çeşitliliği sunulabilmesi için; Erasmus Ofisi ile akademik birim koordinatörlerinin işbirliği ve koordinasyonunun öneminin vurgulandığı toplantı, soru-cevap ve değerlendirme bölümüyle sona erdi.



'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 14.02.2019 10:51:31 761 0

Tarih: 14.02.2019 10:51

Haberi Sesli Oku