SARUHANLI - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Sarıkamış Harekâtı’nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında Manisa'da beş gün boyunca toplam bin 260 gence Sarıkamış’ta vatan uğruna şehadete yürüyen kahramanlarımızın hikayesinin anlatıldığı “Beyaz Hüzün”sinema filmi izletilecek.

Ortaokul, lise, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, Gençlik Merkezleri gençleri ve sporcular, Magnesia AVM Sinema Salonu'nda Sarıkamış harekatının konu edildiği “Beyaz Hüzün” adlı film ile buluşturuluyor. Bu kapsamda Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliğin ilk gününde 315 genç sinema filmi ile buluşturuldu. Öğrenciler, Beyaz Hüzün filmiyle, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve binlerce askerimizin şehadete yürüdüğü Sarıkamış’taki o ruha tanıklık ederken, tarihe de adeta yolculuk ettiler. Filmi çok beğenen öğrenciler, oldukça duygu dolu anlar yaşadılar.

ÖZTÜRK:"GENÇLERİMİZE MİLLİ MANEVİ DEĞERLERİMİZİ DAHA ETKİN TANITMAK İSTEDİK"

Sinema etkinliğini, milli manevi değerleri gençlere daha etkin şekilde tanıtmak, vatan sevgisini aşılamak ve onlara tarih bilincini kazandırmak amacıyla organize ettiklerini belirten Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, "Bakanlığımızca gençlerimize önemli bir bir etkinlik daha düzenliyoruz. Cuma gününe kadar her gün 315 öğrencimizi Sarıkamış'ı konu alan Beyaz Hüzün filmine götüreceğiz. Toplam da bin 260 gencimize filmi izlettirmeyi planlıyoruz. Organizasyonun faydalı geçeceğine inanıyorum. Milletleri millet yapan destanlar vardır. Sarıkamış da bu destanlardan biridir. Sarıkamış, vatana adanmışlığın destanıdır. Atalarımız, dönmeyeceklerini bile bile bu vatan uğruna canlarını seve seve feda ettiler. Şehitlerimiz o gün vatana nasıl sahip çıkmışsa bizler de bugün aynı şekilde vatanımıza sahip çıkacağız. Yarınlarımıza da geçmişimizi en iyi şekilde anlatacağız. Vatan için gözünü kırpmadan şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.

GENÇLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI.

Tarihimizi yaşanmışlıklarımızı tekrardan bizlere hatırlattılar.

Vatanımızın bir karış toprağının bile ne bedellerle bugünümüze kadar korunup biz yeni nesile aktarılmış olduğunu bir kez daha canlandırılarak filme aktarıldığını izlemiş olduk. Biz gençler olarak Beyaz Hüzün filmi bizlere tarihimizi hatırlattı çok iyi oldu iyi ki gelmişiz. Arkadaşlarımızla birlikte duygu dolu anlar yaşadık, bugüne kadar şehadete yürüyen tüm şehitlerimize Türk gençliği olarak rahmet diliyoruz, onlar sayesinde bizler şuan bu güzel vatanda yaşıyorsak atalarımıza çok şey borçluyuz.. Bu kadar güzel şartlar altında yaşıyorsak bunları atalarımıza burçluyuz. Onları unutmayacağız.    

Bize bu imkânı sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. diye konuştular.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 13.01.2020 15:57:00 0

Tarih: 13.01.2020 15:57

Haberi Sesli Oku