Anahtar Kelimeler: 0

MANİSA’DA MÜZE KAVGASI

 

MANİSA - Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz'ın Manisa'ya yapılacak müze yeri hakkındaki değerlendirmesi üzerine Manisa Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı.

 

Vatandaşa hizmet götürmekle görevli kurumların başındaki kişilerin açıklamalarında üsluplara dikkat etmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

 

"Manisa'ya müze yapılması konusunda gelen talepler doğrultusunda, Manisa'ya hizmet noktasında belediye olarak söz konusu alanda yapılacak düzenlemelerin kanunlar ve şehrin özellikleri doğrultusunda yapılabileceğini söyledik. Amaç Manisa'ya hizmet etmekse, yıllardır hasreti çekilen müzenin yapılmasının yanı sıra bu müzenin yanında kentin sanatına ve kültürüne hizmet edecek dev sosyal aktivite alanlarının ve konferans salonlarının yapılması bizlerin isteğidir. Gerektiği takdirde bu yatırımların yapılabilmesi için Manisa Belediyesi her türlü desteğe hazırdır. Üslubu bozuk bir şekilde yaşına ve makamına yakışmayan tavırlar sergilemek hiç kimseyi yüceltmemekte, aksine "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" misali kamuoyunda yanlış anlamalara sebebiyet vermektedir.

 
Bizleri suçlayanların öncelikle Manisa kamuoyundaki geçmişlerine bakılmalı, hatta sokağa çıkıp ilk gördüğü insana "nasıl bilirsiniz" diye sorulmalıdır. Bu soruların cevabı bizleri gayri ahlaki bir şekilde suçlayanların gerçek yüzünü ortaya çıkaracaktır. Bizleri iktidar gücüyle tehdit edenler öncelikle halkın vicdanını, halkın seçtiği belediye meclisini tehdit ettiklerini gözlerden kaçırmamalıdır. Bizler bugün halk bizi seçtiği için buradayız. Demokrasilerde tehdit değil kamuoyunun vicdanı ve arzusu önemlidir. Demokrasi havarisi kesilenlerin bugün ellerindeki iktidarı yerel baskı unsunu olarak kullanmaları ve 2014 gibi hayaller peşinde koşmaları bizim duruşumuzun doğruluğunu ve halkın neden bizleri bu göreve getirdiğini açık seçik ortaya koymaktadır."

 

- Solmaz'ın açıklaması -

 

Solmaz, İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekilleri İbrahim Onaylı, Kefayettin Öz ile düzenlediği basın toplantısında İl Genel Meclisi'nin geçen hafta yapılan toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil'in de katıldığını, İl Özel İdaresi'ne ait toplam 36 dönümlük alanın, müze ve ticari alan olarak değerlendirilmesine yönelik karar üzerine Açıkdil'in "Müzeye evet, ticari alana hayır" şeklinde açıklama yaptığını söylemişti.

 

Açıkdil'i meclise davet ettiklerini ve burada alınan ortak kararın ardından basına yapılan açıklamaları anlamakta zorlandıklarını ifade eden Solmaz, "Çok üzücü bir hadisedir. Biz insanların mecliste doğru söyleyip, karakolda şaşırmasını, söylediklerinden cayabileceğini düşünmemiştik. Meclis tutanakları bize her şeyi açık açık gösteriyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Merkezi



Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 19.04.2012 19:09:39 352 0

Tarih: 19.04.2012 19:09

Haberi Sesli Oku