Anahtar Kelimeler: MADEN SEÇERKEN BUNLARA DİKKAT !

SARUHANLI - Gün içerisinde vücuttan çeşitli şekilde atılan su ve mineralleri yerine koymak için günde 1-2 şişe maden suyu içebilirsiniz. Peki maden suyu alırken nelere dikkat etmeliyiz? Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın maden suyu seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları sıraladı.

SODYUM DİYETİNE UYGUNDUR” İBARESİ OLAN MADEN SUYUNU TERCİH EDİN

Ülkemizde tuz tüketimi genellikle yüksektir. Aşırı tuz alınması yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları ve mide ülseri gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Ayrıca fazla sodyum alımı, idrarla kalsiyum atımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmeli. Ayrıca fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur. Bu yüzden günlük maden suyu tüketiminizi sınırlamalı veya düşük sodyumlu olanları tercih etmelisiniz. Düşük sodyumlu maden suyu etiketlerinde “Sodyum diyetine uygundur” ibaresi bulunmaktadır.

‘’KAYNAĞINDAN İŞLEM GÖRMEDEN ŞİŞELENEN MADEN SUYUNU TÜKETİN’’

Kaynağında tam otomatik makineler ile el değmeden şişelenen maden sularının alınması, maden suyunun yapısının bozulmadan ve herhangi bir fiziksel işlem görmeden ambalajlanarak tüketiciye sunulmaktadır. Bazı maden suyu şişelerinin üzerinde “ozonla zenginleştirilmiştir.” ibaresi yer almakta ve fiziksel bir ön işlemden geçirildiği kastedilmektedir. Kaynağından işlem görmeden şişelenen madensularının tüketilmesi önerilmektedir.

‘’MADEN SUYUNU SOĞUK İÇİN’’

Mineralli sular da dahil tüm “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi de içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin soğukta daha iyi korunabilmesinden kaynaklanmaktadır. Kaynağından soğuk olarak çıkan maden sularında karbondioksit oranı bu nedenle sıcak çıkan maden sularına göre daha fazladır. Kaynağından soğuk çıkan maden sularını kaynaktan içtiğinizde doğal karbondioksitin yüksek olması nedeniyle keyifle içebilirsiniz.

Freşa Gıda Mühendisi Yasin Günaydın maden suyu seçerken dikkat edilmesi gerekenleri 3 maddede özetlerken sözlerini şöyle tamamladı:’’ Türkiye’de ilk doğal meyve aromalı maden suyu üretimini gerçekleştiren kuruluşlardan biri olarak dünyada soğuk yüzeye çıkan ender maden suyu kaynağına sahibiz. Sıfır bakterili ve nitrit bulundurmayan Ca-HCO3 tipi olan maden suyumuz, litresindeki sodyum miktarı 20 mg’ dan az olduğu için sodyum diyeti yapanların rahatlıkla tüketebileceği bir yapıdadır. İçerdiği minerallerle birlikte hamile ve çocukların güvenle tüketebileceği bir içecektir’’ dedi.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.11.2021 13:37:00 0

Tarih: 22.11.2021 13:37

Haberi Sesli Oku