SARUHANLI - 44 Bin nüfuslu Kula ilçesinde 258 hektarlık alana kurulacak Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin önümüzdeki 6 ay içerisinde başlayacak olan altyapı çalışmaları öncesi içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve yol uygulama projeleri imzalandı.

Kula Belediye Başkanı aynı zamanda Kula Deri İhtisas ve Karma OSB’nin de Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun’un Kula’da dışarıya göçü önleme ve istihdamı arttırma amacı ile son dönemde önemli derecede yol kat edilen Kula Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin fiziki kuruluşunda öncelikli olan altyapı projeleri ile ilgili süreçte sona gelindi. 2022 yılında başlayacak olan altyapı çalışmaları öncesi son onay kontrolünü tamamlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Kula Belediye Başkanı ve Kula Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosun’u ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı altyapı projelerinden sorumlu proje kontrol mühendisi Mustafa Gürlük tarafından son onay kontrolü yapılan projeler, Başkan Tosun tarafından imzalandı.

Kula’da 23 yıllık Organize Sanayi Bölgesi serüvenin son durumu hakkında açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun; "1997’den bugüne ilçemizde uzun bir süreç alan fakat 2019 yılında %69 hissesini devralıp yoğun girişimlerimiz sonucu hız kazandırdığımız Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili altyapı ihale sürecinde son adımı atmış bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve yol uygulamalarını içeren alt yapı uygulama projesinin yapımı için ihale yapılacak. Bu ihalelerin tamamlanması ve projelerin hazırlanmasının ardından 2022 Mart ayına kadar OSB'de ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle de OSB parsel satışlarına başlayacağız. Kula’mızın Organize Sanayi Bölgesi hedefinin bu seviyeye getirilmesinde destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanımız hemşehrimiz Sn M.Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere,  Manisa Valimiz Sn. Yaşar Kardeniz’e, Kaymakamımız Kemal Duru’ya ve bugüne kadar emek veren bütün Valilerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımızı, bütün Müteşebbislere ve Bakanlık yetkililerimize, Kula Dericiler Kooperatifinin tüm Başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Kula Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen imza protokolüne Kula Kaymakamı Kemal Duru, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Belediye meclis üyeleri, Kula Deri İhtisas ve Karma OSB Müdürü Vesile Tunçel, Kula Dericiler Küçük Sanayi Sitesi sekreteri İrfan Şahin, Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakan ve sanayici katılımcılar katıldı.



Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

Hastanede vahşi cinayet: Annesini katletti!

Figen Çoban cinayetinde karar çıktı: Öldürülen kadının kocasına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Kayıp ihbarında bulunulmuştu, boğanın saldırısı ile öldüğü ortaya çıktı

Anne ve oğlu evde ölü olarak bulundu

3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 26.11.2021 09:07:00 381 0

Tarih: 26.11.2021 09:07

Haberi Sesli Oku