Anahtar Kelimeler: Kula Yapımcılarının Gözde Mekanı

SARUHANLI - Tarihi evleri, peribacaları ve sönmüş volkanlarıyla ünlü olan Manisa’nın turizm ilçesi Kula, yapımcıların gözde plato ve set mekânı olmaya devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda dönem filminin çekildiği Kula’da şimdi de “Anka” filminin çekimlerine başlandı.

Tarihi evleri, peribacaları, ören yerleri, tarihi, turistik ve kültürel mekanlarıyla her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kula, film yapımcılarına da doğal plato olmaya devam ediyor. Şener Şen’in Değirmen filminden, Hale Soygazi’nin Vurun Kahpeye filmine, Kenan Kalav ve Hülya Avşar’ın Tutku filminden Muallim’e kadar çok sayıda dizi ve filme ev sahipliği yapan Kula ilçesinde, son olarak “Anka” adlı film çekimlerine başlandı. Sınır ötesi operasyonların soğuk dramının içinde sımsıcak bir kardeşlik hikayesini  konu alan filmin kadrosunda, Wilma Elles, Selahattin Taşdöğen, Levent Sülün, Selin Sezgin, Özcan Varaylı, Esin Benim, Murat Ünaloğlu, Cihad Kıtır ve Onur Yenidünya bulunuyor. Senaryosunu Murat Ünaloğlu'nun yazdığı filmin müziklerini Türkay Nişancı yaparken, yönetmen koltuğunda Üçüncü Dünya ve Perihan filmlerinin yönetmeni Metin Kuru oturuyor.

Hikaye temposu hiç düşmeyen filmin konusu da oldukça dikkat çekici. Genç akademisyen Karaca’nın, kaliforniyum ile ilgili çalışmaları uluslararası silah kaçakçılığı yapan bir oluşum adına çalışan Isabella'nın ilgisini çeker. Karaca'yı birlikte çalışmaya ikna edemeyen Isabella'nın aldığı red cevabından sonra Karaca laboratuvarda alıkonulur. Bir süre sonra Karaca'nın çalışmalarını nükleer silah projesinde kullanabilmesi için  Mihael Mark'ın ürettiği hidrojen tüplerine ihtiyacı olduğunu öğrenen Isabella, Mihael Mark'ın getirilmesi talimatını verir.

Ancak Mihael Mark'ın helikopterinin Moskova İstanbul yolculuğu sırasında Azerbaycan Karabağ bölgesinde düşmesi ve Mihael'in Ermeni çetelerinin eline düşmesiyle işler karışır. Isabella'nın kirli işlerini yapan adamı Altemur, bağlı olduğu birimden habersiz Karaca'yı bulmaya çalışan gizli servis elemanı Akif ve Araz'ı bulup, onlara Mihael karşılığında Karaca'yı teklif eder. Karaca'yı kurtarmak için teklifi kabul etmek zorunda bırakılan Akif ve Araz'a, timin eski elemanı Sahra'nın da katılmasıyla operasyon başlar.

Anka 2022'de ülkemizde ve yurt dışında vizyona girmesi planlanıyor.



Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 23.03.2021 14:13:00 2927 0

Tarih: 23.03.2021 14:13

Haberi Sesli Oku