SARUHANLI - Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsün etkisini kaybetmeye başlamasının ardından kademeli olarak normalleşme süreci kapsamanda gelinlik ve damatlık sektörü de destek bekliyor. Evlilik ve nişan planlarını erteleyen çiftler bu belirsizliğin bir an önce giderlimesini isterken; sektörün de yeniden canlanması için önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, gelinlik ve damatlık sektörünün canlanması noktasında nişan ve düğün salonlarının tarih belirsizliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Salkım, “Tüm bu belirsizlik bir çok söktörü de olumsuz etkileyecek. Yaşanan sorunları, İzmir Ticaret Odası Başkanı (İZTO) Mahmut Özgener ile de paylaştık. Başkan Özgener, söktörün ve evlilik hazırlığı yapan çiftlerin madur olmaması adına bu süreci yakından takip edeceğiz sözünü verdi” diye konuştu.

“Sektör bir lokomotif”

Nikah ve düğün salonlarının gelinlik, damatlık sektörü başta olmak üzere birçok iş koluyla da bağlantılı olduğunu belirten Abdullah Salkım, “Düğün ve özel gün sektörü başta olmak üzere gelinlik, abiye, damatlık sektörünü evlilik hazırlıkları ile doğrudan ve dolaylı olarak ilgili olan düğün organizasyonu, davetiye basımı, çiçekçilik ve ev eşyası gibi birçok sektörünü de içine alan bir lokomotif görevi üstlenmektedir. Bu lokomotifin birinde sorun olması tümünü etkileyen bir sistemdir” dedi.

2 bin firmanın sadece tekstil ayağında var olduğunu belirten Salkım, “En az 20 bin istihdamımız bulunmaktadır. Bu belirsizlik bizlerin işletmelerini ve istihdamımızı zora sokmaktadır. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2019 yılı içinde evlenen çift sayısı 541 bin 424 olup, bu sayıya nişan, söz ve benzeri özel günler de eklendiği zaman sayı milyonlara ulaşmaktadır. Bu belirsizlik sadece sektör olarak değil, evlenecek çiftler de dahil toplamda yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiren bir belirsizlik oluyor” dedi.

Salkım, “Koronavirüs salgını sonrası normalleşme sürecinde açıklanan, düğün ve nişan salonları için planlanan yeniden açılma tarihinin biran önce yetkililerce açıklanması sektörün rahat bir nefes almasını sağlayacak” diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 7.05.2020 05:58:00 0

Tarih: 07.05.2020 05:58

Haberi Sesli Oku