SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ?Saruhanlı Okuyor? projesi kapsamında yarışma düzenlendi.

Sosyal Tesislerdeki Belediye Düğün salonunda gerçekleşen ödül törenine, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Kındık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, İlçe Müftüsü Muhammed Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Aydın, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül programında konuşan Nuriye Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ümit Öz, Saruhanlı okuyor projesinin bu yıl ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Ümit Öz konuşmasında, ?İlk emri ?oku? olan bir dinin mensupları olarak bilinçli okumaya verdiğimiz önemi yaptığımız bu organizasyonla gösterdik. Bundan sonraki hedefimiz inşallah bu organizasyonu her yıl şubat ayında geleneksel hale getirmek olacak. Eğitimin üç önemli asli unsurunu yani; öğrenci, öğretmen ve veli üçlüsünü bir araya getirerek ortak bir anlayış ve farkındalık oluşturmayı amaçladığımız bu organizasyonla okumanın önemini bir kez daha vurguladık.? Dedi.

Bilgeye sahip olmayı bilen, bilgiyi kullanabilen sorgulayan aktif bir nesil yetiştirebilmek için okumanın üzerinde daha fazla durmanın zorunlu olduğunu ifade eden Öz, şunları kaydetti;

?Okumayla kazanacağımız tecrübelerle başarı basamaklarını teker teker çıkacağımızı genç nesillerimize aşılamalı ve gerek ilçemiz gerekse ülke eğitimini Gazi Mustafa Kemal´in gösterdiği hedef doğrultusunda daha üst seviyelere çıkararak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmakla yetinmemeli muasır medeniyetler seviyesinin de üzerinde yerimizi almalıyız. Köklü bir geçmişe sahip ve bin yıldır bu coğrafyada yaşayan bir millet olarak yarışma kapsamında okuduğumuz kitaplarla da gördük ki bizim hiçbir zaman kötü olmaya hakkımız yok.?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık ise, ?Bugün gerçekleştirdiğimiz ?Saruhanlı Okuyor? projesi kapsamında düzenlenen yarışmada öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu kapsamda yarışmayı düzenlemede bizlere gerek kitap temini gerekse verilecek ödüller çerçevesinde destek olan Saruhanlı belediye başkanımız Hüseyin Yarlı´ya teşekkür ediyorum.?

Konuşmalarının ardından yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.

Derecede birinci olan öğrenciler; 5-6´ıncı sınıflar kategorisinde, İmam Hatip Ortaokulu Beyza Oruç, 7- 8´inci sınıflar kategorisinde Halitpaşa Ortaokul öğrencisi Cemre Su, Veliler Kategorisinde ise, Gülseher Aygün´ün birinci olduğu yarışmada, ödülleri Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz tarafından verildi.

Derecede ikinci olan öğrenciler; 5-6´ıncı sınıflar kategorisinde, Cumhuriyet Ortaokul öğrencisi İsmail Eren Üresin, 7- 8´inci sınıflar kategorisinde, Neval Yaralı Ortaokulu Ebrar Demir, Veliler kategorisinde ise Ayşegül Doğru ikinci olduğu yarışmada, ödülünü Garnizon Komutanı Serhat Karakuş verdi.

Derecede üçüncü olan öğrenciler ise; 5-6´ıncı sınıflar kategorisinde, Cumhuriyet Ortaokul öğrencisi Zehra Doğru, 7- 8´inci sınıflar kategorisinde, Neval Yaralı Ortaokulu Furkan Atçı, Veliler kategorisinde ise Ozan Çelemen olduğu yarışmada, ödülünü Belediye başkanı Hüseyin Yaralı verdi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 16.02.2016 15:43:19 808 0

Tarih: 16.02.2016 15:43

Haberi Sesli Oku