Anahtar Kelimeler: Kıbrıs’ İZİKAD modelini anlattı

SARUHANLI - Global Girişimcilik Haftası kapsamında Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar  Derneği tarafından  düzenlenen, Türkiye'nin  önde gelen iş kadınları  derneklerinin  bir araya  geldiği ‘İş'te Kadınlar Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti'nde’ programında İZİKAD modeli tanıtıldı.

Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun Türkiye’de ilk kez kurulmasına önderlik eden İzmir İş Kadınları Derneği de (İZİKAD) önde gelen iş kadınlarının yer aldığı programa davet edilirken, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, derneklerinin tanıtımını yaparak, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Kalkan ve Dernek Üyesi Irmak Nural’ın da katıldığı toplantıda iki ülkenin önde gelen iş kadınları İZİKAD’ın çalışmalarını ilgi ile dinledi.

İZİKAD’dan mentörlük talebi

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen ve Kıbrıs ve Türkiye’den önde gelen iş kadınlarının katıldığı toplantının çok verimli geçtiğini, toplantıda İzmir’i ve İZİKAD’ı da anlatma imkanı bulduklarını belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin,  alanında söz sahibi ve başarı sağlamış iş kadınlarının başarı öykülerini dinlediklerini söyledi. İZİKAD’ın gerçekleştirdiği projeleri sunumunda anlattığını belirten Sezgin, “İZİKAD  olarak akılla yönetilen, söylediklerini eyleme geçiren bir sivil toplum örgütüyüz. İşbirliği, kapsayıcılık, çeşitlilik, sosyal içerme ve bilgi ve Ağ paylaşımı ilkelerimizle kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi için çalışıyoruz. Ayrıca böyle organizasyonlarda İzmir çok ilgi görüyor. Türkiye’nin en çağdaş kentinde yaşıyor olmamızın getirdiği bir hayranlık ile karşılaşıyoruz. Biz de böyle bir ortamda İzmir’i anlattık. İZİKAD olarak bugüne kadar kadınlara dokunduğumuz birçok projeden bahsettim. STK olarak yaptığımız bilinçlendirme çalışmaları kadınların hizmetlere ulaşması konusunda destekliyor. Böylelikle STK’lar kadınlar aracılığıyla kelebek etkisi yaratıyor. Güçlenen ve ekonomik yaşama katılan kadınların yerel, ulusal ve küresel kalkınmaya hız kazandırdığını dile getirdim. Bütün bunlar diğer kadın derneklerinin de dikkatini çekti. Projelerimize de büyük ilgi gösterdiler. Kendi şehirlerinde de bu tip projelerin hayata geçirilmesi için bizden destek ve mentörlük talebinde bulundular. İZİKAD olarak bu konuda her zaman destek olmaya hazır olduğumuzu bildirdik. İZİKAD’ın bu kadar ilgi gören bir dernek olmasında emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum” dedi.

Yeni projeler hayat bulacak

Program kapsamında ikili görüşmelerde yaptıklarını ve ortak projelerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde de bulunduklarına dikkat çeken Sezgin, bu programın birçok yeni projenin hayat bulmasını da sağlayacağını kaydetti. Kadınların sorunlarının ortak olduğunu ve bu sorunların aşılması için el ele verilmesi gerektiğinin bu toplantıda bir kez daha öne çıktığını açıklayan Sezgin, İZİKAD olarak 13 yıldır bu alanda sürdürdükleri çabaları daha da artırarak devam ettireceklerini sözlerine ekledi. 



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 23.11.2021 00:56:00 0

Tarih: 23.11.2021 00:56

Haberi Sesli Oku