SARUHANLI - Türkiye, Yunanistan ve İspanya iş kadınlarının birlikte hayata geçirdiği barış projesi finale ulaştı. İzmir Ticaret Borsası ortaklığında, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) iştirakinde ve “Pire Küçük ve Ortak Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası (BEP)” liderliğinde yürütülen “Kadın Girişimcilerin İş ve Sivil Toplum Hayatında Networklerinin Güçlendirilmesi ve Tecrübe Paylaşımı”  isimli Avrupa Birliği projesi final toplantısı 26 Nisan Pazartesi günü online olarak gerçekleştirilecek. Pazartesi günü İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile birlikte proje ortaklarının açılış konuşmaları ile başlayacak olan toplantı 10-16.00 saatleri arasında online olarak yapılacak.

EGİKAD olarak kadınların iş yaşamında daha aktif olması ve kadın girişimcilerin gelişimine katkı sağlamak için başlayan projenin finaline geldiklerini dile getiren EGİKAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sinem Umsu Açan, pandemi nedeniyle biraz  uzayan projenin çok faydalı olduğunu söyledi.

Kadınların hayatına dokundular  

İTB ortaklığı ile Pire Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası liderliğindeki proje ile Akdeniz çanağındaki iş kadınlarının birlikte iş yapma kültürüne de önemli katkı sağladığına işaret eden Açan, “Proje kapsamında İspanya, Yunanistan ve Türkiye’de kadın işgücü ile ilgili verilerin paylaşarak, eksikliklerin tamamlanması için yol haritası belirlendi. Üç ülkede eş zamanlı olarak çalışıldı. Kadınlarla ilgili üç ülkeden makaleler toplandı ve bu makalelerden anket soruları hazırlandı. Anket sonuçları ortak bir havuzda toplanarak ülkelere bildirildi. Böylelikle kadının iş hayatında yaşadığı sorunlar tespit edilerek bu sorunlar üzerinde çalışma yapılması için gerekli mercilere iletildi. Eğitimler sonrası her katılımcıya belge verildi. Türkiye, Yunanistan ve İspanya’da devam eden proje ile EGİKAD olarak uluslar arası bir proje tecrübesi edindik. Proje ortaklarımızla özverili bir çalışma gerçekleştirdik. 3 ülkede de kadınların hayatına

dokunduk ve iş yaşamında kadının daha görünür olmasını sağladık. Final toplantımızlada projemize son noktayı koyuyoruz. Son toplantımızda da birbirinden etkin isimler yine tecrübelerini paylaşarak kadınlarımıza yol gösterecek. Yeni projelerde de yerimizi alarak daha çok kadının hayatına pozitif yön vermeyi hedefliyoruz” dedi.



Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

Dehşet! Torununun dövdüğü anneanne hayatını kaybetti

Avukat olmak istiyordu, 17 yaşında kara toprağa girdi

Bağ evinde korkunç ölüm: Boşanma aşamasındaki çift intihar etti

Ankara'da eski eşini bıçaklayarak öldürdü! İlk ifadesi ortaya çıktı

Dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti

Davanın peşini bırakmadı, kızını sosyal medyada taciz eden sapığı 4 yıl sonra yakalattı

Eşinden cinayet itirafı: Sevgilisi 500 bin TL karşılığında tetikçi tutmuş

5 km arayla yanarak öldüler: 3 kişilik ailenin cinayet zanlısı cezaevinde intihar etti

Kan donduran cinayet! Hamile kardeşini sokak ortasında kafasından vurarak öldürdü

Kavga ettiği çocukluk arkadaşı tarafından öldürüldü

İnşaat malzemesi yüklü tır alev topuna döndü

Turgutlu’da 100 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 24.04.2021 06:28:00 703 0

Tarih: 24.04.2021 06:28

Haberi Sesli Oku